Blogginnlegg (3/4) NORCE: On the road, ut i felt


Da har jeg gjennomført 100 timer i praksis og nå skal dere få vite litt av hva jeg har gjort.
Rett etter påske var jeg og Adrian med rundt om i Bergen for å se etter rømt regnbueørret fra oppdrettsannlegg. Da var det bare å hoppe i en tørrdrakt og komme seg ut i elva. Mens vi snorklet ned langs elva så vi mest rundt i kulper hvor ørreten potensielt ville stå. Disse dagene var det veldig mye kjøring rundt om i Bergen og jeg sovnet av og til inniblant.

Noen uker senere ble jeg bedt med opp til Aurland for å se og hjelpe til med et eksperiment angående laksesmolt. Det tok ca 5 timer å kjøre opp til Aurland så det ble litt ensomt inni bilen, men spicet opp turen med mye musikk og litt turisme her og der. Da jeg ankom fikk jeg et veldig fint hotell liknende rom og ble tatt imot godt. Vi kjørte litt rundt langs en elv for å snorkle etter smolt bare for moroskyld, og lagde middag selv senere på dagen. Folkene her oppe var hyggelige og vi koste oss om kveldene. Neste dag ble jeg med for å se på eksperimentet rundt smolten, og vi så også på forskjeller mellom ørret og laksesmolt. I tillegg så vi etter parasitter i tarmene. Jeg fant en svær en av en type bendelorm på bildet.

Tilslutt var jeg med å pakke sammen og kjørte tilbake til Bergen med noe utstyr, igjen, alene på veien i 5 timer. Og igjen ble det litt turisme og mye musikk.
ellers har det ikke skjedd noe veldig nevneverdig på kontoret så vi får se hva jeg finner på til nestegang når jeg er ferdig i praksis. Hade!!

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *