3/4 blogginnlegg: Dominika hos Ocean TuniCell


Heihei, velkommen til mitt tredje blogginnlegg! Tredje innlegg betyr at jeg er over 2/3 ferdig med praksistiden min hos Ocean TuniCell og har hatt over 100 timer å lære på allerede.

Etter påske kom jeg meg innendørs og har gjort litt forskjellig inne på lab. Her er det ikke bare én lab, men flere forskjellige, det synes jeg er kjempe interessant og håper å få vært innom flere!

Lablokalene og kontorene ligger i Blomsterdalen, som er så å si rett ved Flesland. Dette var litt langt med to busser og bybanen, men jeg har funnet en bra rute, så det har gått overraskende fint. Nesten litt avslappende å sitte litt i varmen om morgenen.

Frem til nå har jeg blant annet vært med på neste steg i produksjonsprosessen av Ocean Tunicell hydrogeler (TUNICELL-produktene) hvilket innebar vasking og rensing. Cellulosen vi begynte med minnet litt om tykk ull, men dette var egentlig cellulosefibre som vi lett kunne dra fra hverandre. Dette liknet ikke mye på tunikater lenger! Disse cellulosefibrene vasket vi, tilsatte kjemikalier til og så vasket igjen. Vi vasket mange ganger for å virkelig få det rent. Fibrene ble mykere for hver vask.

Andre dager har jeg fått være sammen med forskningsgruppen og utført tester som gjøres for å gi kunder informasjonen de trenger om produktene eller for å utarbeide protokoller på hvordan produktene best brukes. For eksempel målte vi graden av gjennomsiktighet til noen av produktene og deres påvirkning av lys da det er et

Meg på reologilab med et reometer der vi testet viskositeten til ulike prøver med ulike konsentrasjoner.

viktig parameter. Jeg har også fått være med på utviklingen av protokollen for å binde bioaktive molekyler til det ene produktet deres, det var utrolig spennende! Da er alt under prøving og alt går ikke nødvendigvis helt etter planen, men det er lærerikt å vitne det også. Da må man tenke «teori» og prøve å forklare hva som har skjedd og hvorfor, samt forbedre forsøket til neste gang. Tre av disse oppfølgningsforsøkene var jeg med på og det er utrolig gøy å se effekten av en så liten endring som ionetype eller proteinkonsentrasjon!

Alt i alt, har de siste ukene vært veldig lærerike. De som jobber her har vært veldig hyggelige og greie, og de er virkelig flinke i det de gjør. Det er veldig stas å kunne få lære og jobbe med dem. Her har jeg fått gjøre mye praktisk, noe som er flott erfaringsmessig, men også litt teori og skriving, noe som forhåpentligvis vil komme godt med til masteren min en dag. Bare det å tilbringe tid i labene der borte har vært veldig kult, jeg synes det er så fascinerende å se hva slags utstyr og maskiner som finnes og hva alt kan brukes til!

Men har jeg fortsatt noen timer igjen og lærer nok enda mer, så da er det bare å vente spent på neste innlegg!

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *