Oppdatering 2/4


Heisan her er en oppdatering om praksisoppholdet 2/4 Etter alle forberedelsene vi gjorde så kom vi oss endelig ut i felt. Vi reiste med båt fra ett naust som båtføreren Rune eide. Vi kjørte båt i omtrent 40 minutter frem til området vi skulle rydde i. Der måtte vi først planlegge hvor vi skulle legge til før vi fikk gått over en liten haug og ned på den første plassen vi skulle rydde. Deretter pratet vi og gjorde noen notater om hvordan det så ut. Noterte ned koordinater og målte hellingen på stranden.Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

Da var det bare å sette i gang å rydde. Jeg ble fort ivrig og ville egentlig snu hver rullestein og lete fram søppelet som jeg viste lå der, men vi hadde jo ikke kapasitet til det. Vi skulle ta det vi så og det var mye nok. Vi gikk manngard for å få med oss alt. For selv om vi gikk med ett par meter mellomrom fra hverandre var det ting en så som ikke den andre så. Noen tau og liknende satt fast under steiner og var vanskelige å få ut. Noen klarte vi å lirke løs, mens andre måtte vi kutte med kniv for å få med mest mulig. Det var mye rart å finne, så det var nesten som en skattejakt.Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

Når vi hadde ryddet den første stranden var det veldig viktig å markere posene så vi viste hvilken strand de hørte til. Deretter dro vi til neste strand. Denne var helt annerledes enn den første. Den var mer i le, mye mindre rullestein og søppelet var mye lettere å se. Merket fort at jeg ble nysgjerrig på hva vi kom til å finne her. På denne stranden fikk jeg i oppgave å avgrense området vi skulle rydde på. Så jeg gikk og fant 4 koordinat vi skal rydde innenfor. Det var gøy å få litt ekstra ansvar og det gikk ganske bra. Måtte gjøres en liten finjustering og finne ett koordinat ekstra i etterkant bare.Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

Når denne stranden var ferdig ryddet samlet vi alle posene med søppel i båten og kjørte tilbake til naustet til Rune, veide det og reise hjem. Så skal vi sortere det en annen dag.Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

Noe senere:

Nå har vi akkurat vært å sortert søppelet fra den første stranden vi ryddet. Det gikk greit. Gikk litt saktere enn jeg trodde det ville gå, men det var nok fordi det var første gangen. Siden det vi ryddet var nullstilling var det egt ikke nødvendig med sortering, men det var greit å ha øvd litt så vi kan det til neste gang.

Vi la ut en stor presenning og helte ut en pose av gangen og grovsorterte. Deretter telte vi hvor mange det var av hver ting og skrev det inn i ett skjema. For eksempel var det mye isoporbiter. Denne skulle vi telle alle som var mindre enn 2,5cm, mellom 2,5 og 50cm og større enn 50cm. Jeg liker godt å sortere, men det var utfordrende å sortere etter ett system jeg ikke kunne enda. Likevel kom vi gjennom og det gikk bedre og bedre. Så det var en lærerik opplevelse.

Vi skulle også fylle ut ferdig det skjema vi fylte ut under forberedelsene. Vi trengte ett for hver av strendene og skrive inn litt mer nøyaktig informasjon vi ikke klarte å finne før vi var på strendene. Litt senere har vi vært i noen møter hvor det ble bestemt at vi må finne en ny teststrand som passer bedre til formålet med prosjektet.

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *