Fjerde blogginnlegg (4/4) – 150 timer hos Naturvernforbundet Hordaland!


Da var praksis ferdig! Rart å tenke på at det har gått 150 timer allerede, semesteret har gått veldig fort. Den siste tiden i praksis har vært veldig koselig og fortsatt lærerik, og jeg fikk en god avslutning da jeg har fått gjort ferdig små-prosjekter jeg har jobbet med. 

Bilde av inngangen til verdens koseligste kontor bak bryggen!

I henhold til prosjekt Plastjakten har jeg og Agnes fått lagd ferdig 4 små videosnutter som skal engasjere og promotere studenter til å bli med på Studentenes ryddeaksjon i høst! Det har vært morsomt og gøy å lage videoene da vi måtte prøve å være så kreative som mulig, og alle hemninger måtte legges på hylla for å si det sånn 😄 Har også fått oppfriska litt redigeringsferdigheter. Det blir interessant å se videoene når de blir lagt ut i høst 😛 Det har også vært på planen å lage en podcast pilot dette semesteret. Det har vi dessverre ikke rukket, men jeg har fått være med litt på planleggingen rundt den og kommet med innspill, tips og ideer som jeg føler har blitt verdsatt og anerkjent. Gleder meg til å høre hvordan den blir til slutt! 

 

I prosjekt Bevaring gjennom skjøtsel, har jeg den siste tiden jobbet mest med Oppdrag Blomstereng. Jeg har gjort klar pakker med info og diverse som hver skole får tilsendt. Jeg og Agnes har også fått arrangere en dugnad på Fløien selv! Den gikk ut på det samme som den vi var med på forrige gang, fjerning av Vest-Amerikansk hemlokk, men denne gangen måtte jeg bruke mine egne planlegging- og problemløsningsevner da jeg og Agnes var hovedansvarlige under hele dugnaden. Det var en interessant og lærerrik erfaring å ta med seg, og det ble en veldig vellykka og koselig dugnadskveld 🙂

Jeg har også fått gjort litt andre generelle ting i tiden som praksisstudent! Blant annet har jeg fått være med å høre på en debatt med Rein Hardangerfjord under One Ocean Week der representanter fra miljøorganisasjoner i Norge og Skottland var med. Naturvernforbundet har et nasjonalt og internasjonalt samarbeid med blant annet Skottland og andre miljøorganisasjoner i Norge, og det var interessant å høre på hvordan de diskuterer og samarbeider om å gjøre verden til et litt bedre sted 🙂 Jeg har også tatt et 4-timers kurs i førstehjelp og fått kursbevis på dette! Det er alltid nyttig og friske opp disse egenskapene og særlig viktig når vi skulle holde vår egen dugnad.

Bilde fra dugnaden jeg og Agnes arrangerte sammen 🙂

Dette semesteret har vært veldig spennende og det har vært gøy å få et lite innblikk i hvordan arbeidslivet som biolog kan være! Selv om det kanskje ikke har vært så veldig mye direkte biologi-relatert arbeid, så har jeg lært mye om organisasjonsarbeid, samarbeid, nettverk, tverrfaglighet og formidling både skriftlig og muntlig. Det er erfaringer jeg tror er veldig nyttig og som jeg tar med meg videre. Praksisen har absolutt stått til forventningene mine! Jeg ble godt tatt imot av gode veiledere som har fulgt meg opp i hele perioden, og har fått de lille inntrykket jeg lengtet etter som biolog i arbeidslivet. Det er beroligende å se at det å jobbe som biolog ikke bare betyr lab, forsker eller lærer, selv om det også virker interessant, men det kan også være så mye annet, som for eksempel arbeid innenfor bærekraft og naturvern. Jeg syns også det er veldig kult og ikke minst viktig med tverrfaglig samarbeid.

 

Fikk en fin avskjedsgave siste dagen i praksis 😀        

Nå har jeg ett år igjen før bacheloren er ferdig, men jeg føler meg bedre rustet til når valget om master må tas. Men først er det sommerferie 😀 Takk for meg! 

 

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *