Underveis 2 – 100 timer hos SARS


Hei igjen dere!

Nå har jeg bikket 100 timer i praksistiden min hos SARS. Siden sist har vi fått prøve litt nye ting som jeg liker veldig godt. Vi har vært litt på embryologi laben der vi først gjorde en fertilisering. Først ekstraherte vi egg og sperm fra Ciona sp. ved å dissekere dyrene. Deretter blandet vi de sammen og endte opp med fertiliserte egg. Etter dette lar vi de utvikle seg til det stadiet vi leter etter i inkubatoren. Så bruker vi lupe og pipette og plukker de embryoene som har utviklet seg. Steget etter dette er å fiksere dyrene. Dette betyr å legge embryoene i en fikseringsbuffer og dehydrere de med etanol så utviklingen stopper. Jeg likte embryologi delen veldig godt, fordi det er litt mer biologirettet og det var kult å faktisk kunne se det som skjer. Jeg har også vært en liten tur i felt der vi har samla inn fler dyr. Ciona sp. eller sjøsekkdyr setter seg under brygger og bøyer, eller på tau i havner osv. Så vi var ute ved en liten båthavn ca en halvtime utenfor Bergen og samlet fler dyr. Det var gøy å få være med ut i felt (selv om det bare var en liten tur) og få et lite avbrekk fra den vanlige arbeidsdagen! Vi har også fått være med på mye sosialt som for eksempel lønningspils! Da var vi på et foredrag i forbindelse med One Ocean week og tok noen øl på kvarteret etterpå 🙂 Det er et super hyggelig miljø og vi har blitt så godt tatt imot!

Solnedgang + SARS gjengen på lønningspils

Karoline som dissekerer et av dyrene for å ekstrahere sperm og egg

I felt og samler dyr fra undersiden av en brygge

Plukker embryoer som er brukbare etter fertilisering

Jeg får muligheten til å bruke kunnskap jeg har fra før i en praktisk setting, og det å arbeide i et laboratorium eller i felt er utrolig spennende. I tillegg lærer jeg mye nytt om ulike nye metoder som blir brukt i molekylærbiologi som for eksempel FRET som er helt nytt for meg men jeg syntes er veldig kult. Det er noe med å se biologien i aksjon, å se hvordan teorier og prinsipper spiller ut i den virkelige verden som kan gjør meg mer nysgjerrig på å lære mer om tema. I tillegg til dette kan praksistiden også gi oss muligheten til å jobbe med andre forskere og fagpersoner, og å lære av deres kunnskap og erfaring. Dette kan være en flott mulighet til å utvide mitt perspektiv og lære nye teknikker og tilnærminger som vi kanskje ikke hadde kjent til ellers. I tillegg har vi fått muligheten

En av de beste måtene jeg får brukt min eksisterende kunnskap på er ved å prøve å anvende den på nye situasjoner eller problemstillinger. Dette kan hjelpe meg med å utvikle mine evne til å tenke kreativt og finne løsninger på utfordringer som jeg kanskje ikke hadde tenkt på før. Gjennom praktisk arbeid og anvendelse av eksisterende kunnskap kan vi utvikle min nysgjerrighet, forståelse og evne til å løse problemer og utforske nye emner. Jeg har hatt en super og lærerik opplevelse og anbefaler alle å ta faget BIO298!

 

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *