Blogginlegg nr 4 – Ocean Tunicell


Her kommer mitt fjerde og siste blogginlegg.

Tiden flyr, og nå er praksisperioden på Ocean TuniCell dessverre over. 150 timer, fordelt på høsting av tunikater på Sotra, og spennende oppgaver på laboratoriet i Blomsterdalen er tilbakelagt, og jeg sitter igjen med nyttig arbeidslivserfaring, som jeg vil ta med meg videre.

I tiden hos Ocean TuniCell har jeg deltatt i alle faser av produksjonen. Jeg har vært med på høsting av tunikater, og deltatt i grundige tester av materialet. Jeg har sett hvordan produkter testes før det blir distribuert på markedet. Det har vært lærerikt å få være med på tester av produktene, som for eksempel testing av metoder for å utvikle et potensielt nytt produkt. Selve kvalitetssikringen av produktet, før det ble distribuert, måtte gjøres av de erfarne og godkjente ansatte på labben, for å sikre at testingen ble utført og godkjent i henhold til etablerte protokoll. På grunn av dette kunne jeg kun se på, og ikke delta fysisk.

Jeg var imidlertid med på de andre testene. En av testene gikk ut på å teste forskjellige endotoxin-nivåer i prosessen. For bedre å forstå testen fikk jeg utlevert en manual, som forklarte hvordan apparatet som ble brukt fungerte. I testen ble det brukt spesifikke stoffer som skulle påvise endotoksinnivået.

Jeg lærte meg også hvordan å bruke programmet som kalibrerer apparatet og som viser verdiene i grafer, slik at vi visste hvilke innstillinger som skulle brukes til neste gang det ble gjennomført en endotoxin-test.

Prøver fra tidligere produksjoner er lagret for å kunne brukes til ulike tester senere, eller for å sammenligne forskjellige testgrupper for å se hvordan kvaliteten kan ha endret seg. Et av forsøkene jeg var med på innebar at vi brukte et produkt fra tidligere faser for å kvalitetssikre kjemikalierne vi brukte. Vi brukte også litt tid på å sjekke om nytt tilpasset utstyr virket, siden det var flere ting som blant annet utstyr som hadde et forbedringspotensial, om det var for å gjøre ting mer automatisert eller bare enklere.

Da jeg startet praksisperioden hos Ocean TuniCell ante jeg vel egentlig ikke hva jeg gikk til, selv om de var førstevalget mitt. I løpet av de månedene jeg har vært der har jeg lært utrolig mye nytt og spennende. Kollegaene mine har vært veldig imøtekommende, de har gitt meg innsyn i stadig nye områder, og ingen spørsmål har vært for dumme. Arbeidsoppgavene mine har vært varierte, og jeg kjedet meg aldri på laboratoriet. Det jeg har lært vil utvilsomt komme godt med når jeg en gang skal søke jobb. Å få jobb hos Ocean TuniCell hadde vært en drøm, men da må jeg vel mest sannsynlig ha en master i enten molekylærbiologi eller cellebiologi. Min fremtidige plan er uansett å få jobbe innen forskning, gjerne innenfor molekylærbiologi.

Å få denne muligheten å få komme ut i praksis har vært en fin avveksling til studiene ellers og jeg anbefaler alle biologistudenter til å gjøre det samme.

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *