Bymiljøetaten – seksjon for natur og miljøforvaltning (1/4) 1


Heisann, her er mitt første blogginnlegg!

 

Jeg heter Ann-Yuki Irgens Banshoya og er 23 år gammel, og kommer fra Bergensentrum. Jeg går nå siste semester på bachelor i biologi ved UIB. Helt fra jeg var liten av, har jeg vært interessert i livet i og nært vann. Om det er tang og tare, krabbejakt, eller fiske, så kan jeg holde på ute i timevis. Jeg bestemte meg for å studere biologi i relativt ung alder (14 år). Jeg ønsket å studere noe som jeg følte kunne være samfunnsnyttig og likevel innen min interesse. Med litt av alt innen vitenskap, litteratur, historie og samfunnet vårt fra livets opprinnelse og het til i dag, ble dermed biologi det beste alternativet.

 

Bilde av mitt sommerparadis ute på Milde hvor interessen for biologi blomstret.

 

Takket være korona-pandemien de siste to årene, har det vært lite til ingen praksis på laboratorium. Dette førte til at fag som ellers inneholdt mer praksis ble 100% teoretisk. Hovedgrunnen til at jeg startet på biologi var å unngå nettopp dette, fordi læremetodene er så diverse. Med både teori og praksis. Det er litteratur fra forskjellige hold, man lærer å skrive «vitenskapelig» og (det gøyeste jeg vet) være aktiv på lab og i felt. Dermed håper jeg får mer forskjellig arbeidsoppgaver nå i praksis.

Jeg har fått praksisplass i natur og miljøforvaltningsavdelingen i bymiljøetaten i Bergen kommune. Denne våren vil bli innholdsrik. Det virker så spennende å kunne jobbe hos Bymiljøetaten. Samfunnsnyttige oppgaver vil nok komme på rad og rekke. Arbeidsoppgaver vil f.eks. være å kartlegge vassdrag i bynære områder, og eventuelt forsøpling. Jeg valgte dette faget fordi jeg ønsker å se hvordan biologer kan bidra i arbeidslivet utenom bare lærer eller forsker. Å få litt praksis erfaring tror jeg vil være en svært nyttig erfaring for senere arbeidsliv.

Istedenfor å holde meg til ett emne, har jeg villet lære mer bredt innen biologi. For biologi er så mye mer enn bare å studere levende organismer. Derfor har jeg tatt valgfag innen biokjemi, marinøkologi, geografi og statistikk. Det geografifaget var natur og miljøforvaltning med vekt på biologi, økonomi og juss. Derfor tenker jeg det kan komme til nytte her.

 

Nå er det bare å sette i gang!


Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

One thought on “Bymiljøetaten – seksjon for natur og miljøforvaltning (1/4)

  • Kristin Saugestad Hatlen

    Vi er veldig glad for at du valgte å ha praksisperioden din hos oss i Bymiljøetaten. Takk for den gode jobben du og Elin har gjort til nå!