Praksis hos Naturvernforbundet Hordaland!


Heihei, og velkommen til mitt første blogginnlegg!

Jeg heter Ragnhild Svensen Stokka og går denne våren det siste semesteret mitt på Bachelorgraden min i biologi på UiB. Jeg skal på denne bloggen fortelle om hvordan det er å være i praksis hos Naturvernforbundet Hordaland gjennom faget BIO298 – Yrkespraksis i biologi. Målet er at dere som leser dette skal få et innblikk i hvordan praksisperioden min er og at jeg skal få en mulighet til reflektere hvordan det er underveis. I løpet av våren blir det fire blogginnlegg fra meg her.

Mye av grunnen til at jeg startet på biologistudiet var, vel, min kjærlighet for naturen. Jeg er fra en ganske stor gård i Sandnes som, selv om den ligger sentralt, har naturen rett utenfor dørene. Å vokse opp med dyr og natur i umiddelbar nærhet er noe jeg unner alle, og det forklarer nok hvorfor jeg alltid har vært opptatt av og interessert i å lære mer om naturen. Og spesielt lære om sammenhengen mellom alle disse levende tingene. Hytta vår har også alltid vært et fristed,  som hver sommer ble omgitt av gress, bregner og busker. Det forundret meg ofte at det aldri var noe som stoppet plantene (utenom sauene som av og til fikk gresse det ned).

Så langt i studiet har jeg lært mye, men jeg ser veldig fram til å se hvordan disse kunnskapene kan brukes i yrkeslivet til mer konkrete oppgaver. Vi mistet også endel praksis på grunn av pandemien i 2020, så nå får jeg muligheten til å ta litt igjen for det. Foreløpig ser det hvert fall ganske lyst ut i forhold til pandemien (bank i bordet!).

 

Naturvernforbundet er for meg, som fram til nå har vært på utsiden av organisasjonen, noen som alltid sier i fra når debatter om natur som skal bygges ut kommer opp i media. De er konsekvente på å jobbe for å ta vare på naturen og organisasjonen er klar på dette. Spesielt i spørsmålet om å bygge ut natur for å produsere grønn energi som vindkraft og vannkraft har naturvernforbundet vært klare på at det ikke er noen gevinst i å bygge ned natur som en klimatiltak. Klimakrisen må sees i sammenheng med naturkrisen og ikke som en motsetning til den. Økosystemtjenestene naturen gjør gratis for oss er endel av løsningen på klimakrisen, og nettopp derfor må vi ta vare på det lille vi har igjen av natur og restaurere det som har blitt forurenset eller nedbygget.

 

Slenger med et par bilder fra sist sommer på hytta (til venstre) og hjemme i Sandnes.

 

Det blir spennende å få være med Naturvernforbundet i vår, og jeg håper dere vil følge meg! Neste blogginnlegg kommer når jeg har jobbet 50 timer.

Snakkes 🙂

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *