Felt og kontor og hjemmekontor


Nå har jeg vært i praksis hos Asplan Viak i hele 50 timer, og som lovet har jeg fått med meg litt av hvert! Jeg har gjort sånne stereotypiske biolog ting, og sånn stereotypiske voksent menneske på kontor ting. Her er en liten oppsummering.

Det beste som har skjedd denne våren, er nettopp våren. Varmere temperatur og lysere dager betyr at naturen endelig har våknet opp blitt grønn og fargerik. Det betyr også at feltsesongen endelig er i gang! Til nå har jeg vært på elsykkeltur til Montana for å lete etter fremmedarter og å omfavne trær (for å måle omkrets med målebånd selvsagt). Jeg har kjørt dagstur til Sperrevikvegen i Os, hvor vi kikket på blåskjell langs vannkanten, klatret i bratte skråninger, fant rødlistet lav, kystblåfiltlav, målte omkrets på eik, og fikk sol i fjeset.

Glimt fra Sperrevikvegen med fine trær med rare røtter, koselig småbruk og kystblåfiltlav.

 

Senere var jeg også en tur til eksotiske Haugesund, hvor vi omhyggelig registrerte alle fremmedartene vi kunne finne langs en av de mest trafikkerte veiene i byen. Asfalt, plen, autovern, og en konstant bildur ble overdøvet av den bugnende overfloden av fremmedarter som vi fant. Her er et lite utvalg:

Høstberberis, bulkemispel og rynkerose i Haugesund:)

 

 

Selvsagt har jeg ikke bare vært ute og trasket i Guds frie natur, men jeg har også opplevd å sitte på kontor for første gang i mitt liv. Der har jeg jobbet med å skrive på rapporter, og vært med på møter. I det åpne kontorlandskapet finnes det også trivelige biologer, landskapsarkitekter, planleggere og andre meget kompetente mennesker fra andre fagområder som jeg har fått hilse på. Kontor har vært fint, både for å få innblikk i hva som skjer på et kontor, men også for lettere å stille spørsmål og få oppfølging i hva jeg har jobbet med. En annen fin bonus er at maten i kantina er veldig god og at kaffe er lett tilgjengelig. Her er to kontorliv bilder:

 

Jeg har brukt en delt tid i hjemmekontor med å jobbe på rapporter tilknyttet feltarbeid. Da ser jeg på hvilke arter som er registrert i planområdet fra før av og om det allerede er registrert spesielle naturtyper. Jeg undersøker også hva berggrunnen består av, sammensetning av løsmasser og kalknivå. Informasjonen gir en grei indikatorer på hvilke arter man kan forvente å observere. For å finne informasjonen ser jeg gjennom flere ulike kart, og blir på den måten greit kjent med området før jeg skal ut i felt.

Neste innlegg blir fra felt i Jølster. Vær forberedt på sommer, mer om NiN kartlegging og flere postkortmotiv!

Blogges!

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *