Oppkutting av 200 hjerter og radioaktive stoffer, med mer! 1


Hei igjen! Nå har jeg fått vært med noen av de trivelige menneskene som jobber på VilVite i 50 timer, så da er det på tide med en oppdatering på hva jeg har drevet med! Først og fremst så har jeg blitt kjent med utstillingen på ny, da det er mye nytt og spennende som har dukket opp siden jeg sist var der. Jeg fikk prøve en berg-og-dalbane i VR, den var så realistisk at jeg ble kvalm, haha! I tillegg fikk jeg gjensyn med noen av mine favoritter som barn.

 

I februar var jeg med på et program VilVite tilbyr til videregående skoler og ungdomsskoler – nemlig hjertedisseksjon. Jeg var med på hele prosessen, selve disseksjonen sammen med elevene, men også forberedelsene, vasking av hjertene fra de kom fra slakteriet, samt ryddingen etterpå. Ulike klasser er innom en times tid hver i løpet av de to ukene programmet pågår.

 

VilVite har også et program som omhandler radioaktivitet og radioaktive mineraler, og jeg fikk delta i en time som elev. Her fikk jeg undersøke med geigerteller, og lage tåkekammer ved hjelp av tørris.

I tillegg var jeg med på å rigge til en festival VilVite arrangerte, nemlig Skaperfestivalen. Her kom elever fra videregående og andre besøkende for å lage ulike ting og ta i bruk kreativiteten! Jeg hjalp til med ulike ting som skulle gjøres, blant annet å ordne på plass posten med vinyltrykk. Her fikk ungdommene finne en sjablong på nettet, redigere og skrive ut i et spesielt program, for så å trykke det på et handlenett! Ganske kult, eller hva?

 

Som dere ser, har jeg fått være med på mye forskjellig, samtidig som jeg har blitt ganske stø på hjertedisseksjon, og hva det innebærer å holde et sånt program for elever i mange timer av gangen. Videre fremover blir det nok en del videreutvikling av programmene som eksisterer, så følg med, for neste gang har vi nok gjort enda mer morsomt!


Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

One thought on “Oppkutting av 200 hjerter og radioaktive stoffer, med mer!