Praksis hos NIVA: Godt i gang! 1


Her er en liten oppdatering på hvordan den siste tiden har vært hos min praksisvert NIVA. Som de fleste har fått med seg har den siste tiden vært prega av korona viruset, noe som også har påvirket min praksishverdag.

Tiden før begrensingene fikk jeg imidlertid mulighet til å være med på flere B-undersøkelser. B-undersøkelser innebærer å ta sedimentprøver ved anlegg for å kartlegge sediment kvalitet. Det er mye som skal klaffe når sedimentprøver blir tatt, først og fremst må været tillate det å være på sjøen. Samtidig må man gjerne slippe grabben flere ganger (som gjerne er på 200-400 meters dyp) for å få gyldige prøver.

Opplæring i hvordan jeg tar sedimentprøver og hvordan jeg analyserer prøvene ute i felt

I tillegg til dette har jeg vært med på å analysere data som vi fikk fra undersøkelsene. Analysene ble videre brukt til å danne en rapport omhandlende sediment og vannkvalitet. Dette gjorde at jeg fikk en større forståelse for hvilken betydning vann- og sediment kvalitet har for anlegg og for fiskehelse. Før Korona slo for fulgt inn i landet fikk jeg også mulighet til å være på labben. Her blandet jeg flere reagenser som brukes ved prøvetakning av vann. Disse reagensene ble lagt i beredskapsbokser, klar for å bli utsendt til de ulike anleggene.

Da restriksjonene ble innført som følge av viruset, innebar det også at min praksis ikke kunne utføres på NIVA sine kontorer.  Og selv i en usikker tid som dette, ble den nye praksishverdagen løst på en veldig fin måte. Jeg har til nå fått muligheten til å se over og komme med innspill på rapporter, analyser og andre skriv som NIVA publiserer. Dette har gjort at jeg har fått en større forståelse av viktig forskning som NIVA holder på med. Samtidig som jeg har fått bedre kunnskap om det som jeg har fått oppleve i praksis.

Slik at jeg i løpet av denne tiden hos Niva har fått god erfaring ved det å være i praksis, men ikke bare det har jeg også fått god teoretisk kunnskap rundt det som blir gjort i praksis.

Hvordan tiden blir fremover er usikkert, men ny oppdatering kommer ved endt praksisopphold.

Vi blogges

Karoline

 


Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

One thought on “Praksis hos NIVA: Godt i gang!

  • Mathilde

    Veldig interessant! Kanskje du får inspirasjon til en fremtidig masteroppgave mens du nå har hjemmekontor… 🙂