Andre oppdatering underveis fra praksis hos Bymiljøetaten 1


Jeg elsker lister. Visste dere at det er forska litt på lister? (Ikke spør etter kildene mine på dette forresten). De finner ut at den mest tilfredsstillende måten å krysse ut en oppgave på, er å tegne en rett strek gjennom elementet du har fullført på lista. Anbefales! En annen ting de fant ut var at lista ikke bør ha et rundt pent tall, men et tilfeldig tall, fordi da virker det mer ekte og autentisk. Så ja, her kommer en litt forenklet liste over oppgaver vi har prøvd oss på hos Bymiljøetaten. Sånn at du som lurer på om du skal velge praksis her kan se hva du kanskje kan forvente å prøve deg på. Og fordi: lister er gøy! 

 1. Heng opp 2 uglekasser
 2. Skriv tekst som forklarer hvorfor uglekassene er hengt opp der de er hengt opp
 3. Skriv «nyhetssak» om infoplakaten om fugler som er satt ut for kommunens nettside
 4. Se etter gode insekshotell på nett og kom med et forslag og prisantydning
 5. Sjekk opp utstyr (eks. pinnsvinhus, flaggermuskasser, andekurver, måkeplatformer) som allerede er satt ut og lag en tilstandsrapport for dette
 6. Skriv møtereferat fra møtet med jaktvald-eierne i Bergen og omegn
 7. Bli med på planforum-møte
 8. Mal måkeplattformene i en farge som ikke er knall rød
 9. Marker data av hjort observert i boligområder, og legg inn i et kartprogram kommunen bruker for å gi et visuelt bilde over hvilke boligområder som sliter mest med hjort (Sender noen gode tanker til alle på Bønes, som i følge observasjons-dataene ikke får sove om natten, da det myldrer av hjort i området)
 10. Dra på NiN-seminar og ekskursjon
 11. Skriv tekst for så mange infoplakater om fugleliv ved parkvann som vi rekker
 12. Finn steder der nye andekurver og måkeplatformer kan plasseres
 13. Spis kake hver fredag

Nok om det, og mer om refleksjoner jeg har gjort meg i løpet av de siste 100 timene her i praksis. Jeg opplever å jobbe i Bymiljøetaten sammen med viltforvalteren Caroline som kremen av biologisk arbeid. Det er helt sant! Som dere ser på lista over så gjør vi jo bare morsomme oppgaver. Det har vært utfordrende å ha fullstendig ansvar for oppgavene selv, og å måtte finne ut av det meste på egenhånd, men det er jo på denne måten man skal lære i dette emnet. Nettopp ved å få prøve seg på biologi i praksis. I motsetning til om vi hadde skygget Caroline i løpet av hennes arbeidsdag, da hadde vi antageligvis ikke gjort så mye av «kremen» (som jeg nå omtaler lista som), men kanskje heller mer praktiske og administrative oppgaver. Det betyr mindre selvstendig arbeid for oss. Jeg må likevel innrømme at jeg også er veldig spent på den delen av jobben. Jeg skulle veldig gjerne lært mer om absolutt alt viltforvaltere jobber med.

Praksistiden gjør meg nysgjerrig på å finne ut og utforske mer. Ikke bare om temaene vi har vært innom, som for eksempel informasjonsskriv, hjortebestand og sjekking av utstyr, men om hele pakka! Hele pakka som i hele Bymiljøetaten. Bymiljøetaten har flere oppgaver og ulik kompetanse, blant annet innenfor landskapsplanlegging, naturforvaltning, byutvikling, renovasjon osv. Ved å samarbeide med flere fra andre avdelinger og å være med på plan-forum møter og noen felles lunsj-foredrag, har jeg på en måte blitt litt mer kjent med hele etaten. Jeg forstår det sånn at alle jobber sammen om å samarbeide best mulig. Noe jeg tror er svært viktig, og gjerne skulle vært en del av i fremtiden. Spesielt siden det er så viktig å formidle viktigheten av biologi i slike samarbeid. 

 

Bilde av andekurv i Nygårdsparken. Status: ikke i bruk, men veldig pen..

Hjort som sto og fulgte med under opphenging av fuglekasse på (du gjettet riktig) Bønes!

Andekurver! Eller.. AndekoRGer, som de kaller det her i byen.

Måkeplattform: De skal stå opp ned, sånn at minken ikke kommer forbi bøtta og tar egga som måkene kan legge på den fine plattformen øverst på stanga.


Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

One thought on “Andre oppdatering underveis fra praksis hos Bymiljøetaten