Verdifull erfaring fra VilVite


Hei igjen!

Da har jeg hatt litt over 100 timer her på VilVite. Siden mitt forrige innlegg har jeg jobbet med litt av de samme oppgavene, i tillegg til noen nye. Det har blitt en del timer til å planlegge insektprosjektet, noe som har vært veldig kjekt. Det er gøy å se hvordan planleggingen skal bli gjort i praksis med tanke på oppsettet, materialer vi trenger, organisering osv. I tillegg har jeg vært med å se hvordan VilVite blir drevet i helgene. Jeg og Linnea har fått en ekstra oppgave som er å ha en presentasjon for de ansatte om insektsdød. Vi har ikke kommet i gang med det enda, men skal jobbe med det nå etter påske. Det blir spennende å lære mer og fortelle om et viktig tema.

 

 

Selv om oppholdet nå begynner å gå mot slutten, merker jeg mer og mer at jeg ikke føler meg ferdig med arbeidsplassen. Det har vært utrolig gøy å være her, og jeg vet at det fortsatt er veldig mye Vilvite kan tilby meg med både faglig- og personlig utvikling.I løpet av praksistiden har jeg funnet ut at jeg syns det er veldig gøy å formidle kunnskap om biologi til andre.

Jeg må definitivt jobbe mer med å bli komfortabel med å snakke foran elever, men det som er så fint med VilVite er at man får gjøre ting i det tempoet man er komfortabel med. De ansatte er utrolig hyggelige og oppmuntrende til å teste seg selv. Jeg føler meg veldig heldig som fikk denne praksisplassen hvor jeg har fått en plattform for å utforske og teste meg selv og min egen kunnskap. Selv om oppgavene ikke alltid har vært like biologirelaterte, har jeg likevel fått innsikt i arbeidslivet og god erfaring og kunnskap jeg vil ta med meg videre. Det har vært en fin blanding av begge deler. Oppholdet har gjort at jeg ønsker å fortsette og være her. Det har som sagt vært veldig gøy å formidle biologi og å komme med ideer til andre biologirelaterte program og oppgaver. Jeg føler jeg har fått en ekstra motivasjon i biologistudiene mine hvor praksisen hjalp meg med å ville ønske å lære mer, ikke siden jeg må bestå fagene, men siden jeg har fått ny interesse av å lære siden det er gøy.

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *