Min siste solnedgang hos Ocean Bergen – Endelige tanker og meninger


Da har vi kommet til veis ende for denne gang bloggen. Jeg har nå vært 140 timer i praksis hos Ocean Bergen. Det har vært nytt og spennende, men samtidig har det vært mye tungt arbeid og lange dager.

Min siste solnedgang hos Ocean Bergen ute på Rong

Praksisoppholdet var en opplevelse jeg sent vil glemme. Jeg ble veldig godt tatt imot av alle som jobbet der, og de var ikke snau med å svare på spørsmålene mine om jeg hadde noen. Jeg fikk se, og oppleve hvor variert arbeidet til en biolog kan være. Lange dager utendørs i veldig variabelt vær der jeg hjalp til med å høste og prosessere tunikater var ikke akkurat det jeg hadde forventet, men det var en opplevelse. Selv om det ikke var akkurat det jeg hadde forventet, så lærte jeg veldig mye. Jeg lærte at biologer ikke bare gjør labbarbeid, men at de også er nødt til å bli skitne og gjøre en god del grovarbeid. Jeg jobbet side om side med høyt utdannede biologer på arbeidsoppgaver som det virket som hvem som helst kunne fått til, hvilket gjorde det hele litt mer medmenneskelig.

Noe av det viktigste jeg lærte er at som biolog er det ikke alt arbeidet som kan gjøres når som helst eller når du selv har tid. Enkelte oppgaver må gjøres når tiden er inne. Alt arbeidet jeg har tatt del i hos Ocean Bergen har vært nett slikt arbeid. Et eksempel på detter er at tunikatene er ikke modne for høsting på sommeren når det hadde vært behagelig å jobbe utendørs, men om vinteren når sjøen og været er kalde og ustabile.

Det eneste jeg savnet var generelt mer biologisk kunnskapsformidling. Som nevnt i forrige innlegg fikk jeg jo ta del i et forsøk hvor jeg fikk inn en del mer biologisk kunnskap, men utenom det var det gjerne bare en setning her og der om jeg spurte om noe. Det var ikke alle som jobbet der som hadde en bakgrunn innen biologi, så det var ikke alle som kunne ha innfridd det ønsket heller, men til gjengjeld så satt de på helt andre typer kunnskap om arbeidet som de kunne dele, hvilket jeg er veldig takknemlig for.

Med det er min tid som blogger kommet til en ende. Det kommer til å bli rart å ikke måtte stå opp grytidlig hver tirsdag og fredag lenger nå som det er over. Det har vært en spennende og lærerik opplevelse jeg sent vil glemme, og som jeg setter veldig pris på at jeg fikk ta del i.

Tusen takk for meg Ocean Bergen!

– Anton

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *