Hva kan tunikater brukes til?


Hallo bio-bloggen! Jeg heter Anton Michael King, går 3. året på bachelor i biologi og dette semesteret skal jeg være utplassert hos Ocean Bergen. Dette er noe jeg ser veldig frem til ettersom jeg lenge har hatt lyst på mer praktisk erfaring i felt for å samle data og annet biologisk arbeid. Med dette i tankene søkte jeg BIO298 for å få den praksisen jeg har etterlengtet. Jeg kommer fra lille Sotra, en liten øy rett vest for Bergen snaue 20 minutter unna. I løpet av oppveksten min på Sotra har jeg vært veldig mye nedi fjæren, og sett på alt livet som finnes i vannkanten og under overflaten og utviklet en stor kjærlighet for havet og alt som lever i det. Alt i fra fisketurer hvor min mor forklarte meg hva som var på innsiden av en fisk og hvordan dette så ut, til fridykking hvor jeg så organismer jeg ikke ante hva var. Det var disse opplevelsene som barn som drev meg til å studere biologi, for å få svar på alle spørsmålene mine om alt som lever under havet, som hvordan de fungerer, hva de gjør og hvorfor de har blitt som de har blitt.

 

I løpet av bacheloren har jeg gjort en del forskjellig labbarbeid i forskjellige fag og har vært med på 3 feltkurs som var en del av BIO102. Disse feltkursene var utrolig motiverende og gav meg et ønske om å være mer i felt og få oppleve mer av hva biologer gjør annet enn labbarbeid og journal skriving. Jeg håper praksisarbeidet blir like motiverende og spennende som feltkursene i BIO102 var og at jeg sitter igjen med en dypere forståelse for faget enn jeg har nå. Jeg ser veldig frem til utplasseringen min hos Ocean Bergen, og få lov til å ta del i forskingen deres på tunikater, mer spesifikt Ciona intestinalis, og se hvordan disse snodige skapningene som ikke ser ut som stort kan brukes kommersielt.

 

Neste innlegg kommer etter jeg har jobbet 50 timer hos Ocean Bergen, så se frem til et nytt innlegg snart!

– Anton

 

 

 

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *