Praksis hos Norsk institutt for naturforskning (NINA)


Hei alle sammen, mitt navn er Jon Petter, er 22 år og kommer fra Sandnes. Jeg er på mitt siste semester i Bacelor for Biologi ved UiB. Etter snart 3 år med teori er det veldig greit å kunne få prøve ut hvordan det er å være biolog i praksis, og søkte meg inn på faget BIO 298. Her var jeg så heldig å få kunne være med. Personlig har jeg vært interessert i biologi hele mitt liv og da hovedsaklig rettet mot sjødyr. I tillegg til den interessen jeg selv har fått frem så har jeg hatt en far som har stor interesse for naturen som igjen har smittet over på meg. Masse turer har det blitt gjennom oppveksten min både i Norge og i andre land hovedsaklig for å kunne oppleve slik. Når jeg også får prøve meg i praksis i stedet for å sitte med ansiktet i en bok.

Jeg har vært så heldig å få være i praksis hos NINA. Det var mulighet for å kunne jobbe på flere spennende prosjekter, men jeg var ikke i tvil da jeg valgte å jobbe med sjøfugl. Dette arbeidet vil hovedsaklig bestå av feltarbeid, noe som jeg setter stor pris på å få kunne være med på. Det store arbeidet jeg skal få lov til å gjøre hos NINA starter ikke før mot slutten av semesteret hvor vi skal til Finnmark for å studere sjøfugl kolonier ved Hjelmsøya. Jeg skal i møte med dem i morgen, 08.02.19, for mer informasjon om hvordan det blir med arbeid både før felt og under felt.

Jeg gleder meg så ekstremt mye til å kunne begynne hos dem og for å kunne være med dem ut i felt. Det går nesten ikke ann å beskrive det.

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *