Hei!
Da var det omsider på tide med et nytt blogginnlegg.
Jeg har nå vært ute på Espegrend 9 dager, og jammen har tiden gått fort. Det har vært veldig kjekt å komme seg ut og vekk fra skolebenken, men samtidig lære mye nytt og ikke mist få se hvordan hverdagen som biolog kan være.
Jeg jobber med Helen Graham, som «leder» eksperimentet på tunikater der ute. Hun er fra England, og er dritgrei! Vi ler mye, ofte av hverandre faktisk, for vi er begge ganske klumsete.
På min første dag fikk jeg en liten omvisning, og ble fortalt hva de driver med og hva jeg skulle være med på.
Forskningsstasjonen ligger idyllisk til med havet rett utenfor døren.
En gang i uken er det vaskedag, hvor vi vasker alle akvarier. Dette er som en treningsøkt, hvor vi må løfte/bære/dra/skrubbe/skylle alt.
Vi vasker alle tankene og samler inn bæsj (ja vi samler faktisk på bæsj) fra de forskjellige tankene med sjøpung i. Bæsjen måler jeg størrelsen på i mikroskop, fryser de ned, og sendes så til analyse. Slenger med et lite bilde av dette også hehe.
Første dag lærte jeg også å bruke Pamas, som er en maskin som teller antall partikler, samt størrelsen på partiklene i en prøve. Denne har vi brukt mye, ettersom vi holder på med et eksperiment som skal finne ut om sjøpungene kan filtrere vannet, når vi tilsetter såkalte «microbeads» (veldig små plastkuler).
Dette er et omfattende prosjekt, hvor vi trenger mye data over tid.
Hvis de klarer å filtrere vannet, kan man kanskje i fremtiden sette ut sjøpung rundt oppdrettsanlegg og lignende, i stedet for maskinpumper.
Stay tuned