Leaving Colorado


Hei!

Praksisperioden i Colorado er over. To måneder blant fjell og blomster i Rocky Mountains er over, og jeg sitter igjen med en god porsjon erfaring fra feltarbeid, spesielt hvordan man samler data i forbindelse med forskning på hvordan klimaendringer påvirker økosystemer. Dette involverte dager ute i felt der vi har telt blomster, samlet jordprøver og målt karbonflux under stekende sol samtidig som en liten klynge mygg og fluer svermer rundt hodet.

20170802_094846

Teller blomster ved Monumentfeltet

Det har vært vanvittig lærerikt å få være med på et slikt prosjekt som transplanting-prosjektet har vært. Der jeg tidligere har hatt et inntrykk av at master- og PhD-arbeid var et stort, komplisert stykke arbeid bare superhelter holdt på med, har jeg nå fått nok ballast til å vite at det kommer til å gå helt fint. Å få fulgt et PhD-prosjekt over en lang periode, og fått et godt innblikk i hvordan arbeidet foregår, har jeg nå masser av motivasjon til å kanskje starte på noe lignende en gang i framtiden.

img_6166

Flyttet på plantene, og sørger for at de har det bra

20170723_091322

Calochortus Gunnisonii

Under perioden har jeg jobbet tett på fire andre personer i Enquists lab, og kjent på hvordan det er å jobbe i et team. Dette teamet var bare et av mange labgrupper på forskningsstasjonen RMBL, der samarbeid og erfaringsutveksling sto høyt. Både gjennom små «kurs» og forelesninger hver tirsdag, har jeg også fått lære mye om noen av prosjektene de andre labgruppene holdt på med også. Alt fra invaderende korsblomster, til hvordan herbivori påvirker bjørketrærnes vekst. Alt dette har gitt en god variasjon i opplevelsene.

Læringskurven har vært bratt, men ikke avskrekkende. De første ukene gikk det mye i utføring av metodene etter en nøye innføring, og etter hvert fikk jeg flere forskjellige oppgaver etter hvert som jeg følte meg komfortabel med det. Jeg har fått et godt inntrykk av at det er mye rom for læring, samtidig som jeg har utført oppgaver der jeg har fått god bruk for forkunnskapene mine.

Nå venter et nytt semester i Bergen, med høyfjellsøkologi og forsøksoppsett som emner. Arbeidet i fjellene har virkelig gitt mersmak!

20170701_133720

Utsikten fra Teocalli mountain, 4026 m.o.h

p1020220

Takk for denne gang,

Hilsen

Joris

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *