Byebye Moxi


Heihei

Jeg sitter nå på et tog mellom Chengdu og Xi’an. Perioden som intern er over for denne gang og nå venter litt reising før hjem og starten på et nytt semester.

Century eggs.

Century eggs.

Det har vært seks lærerike uker i Moxi med datainnsamling, økologi og kina generelt. Før jeg dro visste jeg ikke helt hva jeg skulle forvente. Det var kanskje litt mer feltarbeid enn det jeg først hadde trodd, men det var bare en positiv overraskelse. Mange nye erfaringer har jeg gjort, noe jeg garantert vil ha bruk for senere i livet. Både som student og privat. Nye erfaringer gjør jeg egentlig akkurat nå mens jeg skriver dette innlegget. Null nett eller strøm i 15 timer, i en trang togvogn full av kinesere. Jeg savner faktisk Bergensbanen.

Fra Shaanxi history museum. Kinesiske museum er en eneste stor kø. Mye artig å se da.

Fra Shaanxi history museum. Kinesiske museum er en eneste stor kø. Mye artig å se da.

Når jeg nå ser tilbake på mitt internship i Kina så er det en del ting jeg skulle ønske jeg fikk tatt mer del i og som kunne vært annerledes.

For det første så skulle jeg gjerne ha tatt større del i databehandlingen. Dessverre ble det ikke gjort noe særlig av dette under perioden min i Moxi. Mye god læring kunne vært gjort der. Språkbarrieren gjorde det også litt vanskelig å forstå teorien bak dataen vi samlet inn. Hvordan den og den variabelen påvirker resultatene og hva disse dataene skal hjelpe oss med å bevise/falsifisere. Det ble en del spekulering og teorier meg og Hedda i mellom, noe som egentlig var ganske gøy. En måte å bruke biokunnskapen på. Over mail ble jeg etterhvert tilsendt litt lesestoff fra Norge som gjorde det hele lettere å forstå. Jeg skulle også gjerne ha lært litt mer om alle de andre eksperimentene IMHE driver med på stasjonen. Blant annet jordprøver. Det får bli til neste gang!

Alt i alt har det vært en fantastisk opplevelse. Jeg har lært så mye om feltarbeid som jeg ellers ville vært foruten. Det har vært utrolig gøy å delta i et så stort forskningsprosjekt som dette. Jeg har fått en forståelse for vitenskapelig samarbeid. Hva som kan være utfordringene og fordelene. Kinesisk kultur og politikk er noe jeg ikke visste så mye om før dette eventyret, nå føler jeg at jeg har lært ganske mye om det.

 

We are cold!

Vi er cold!

Vi er hot!

Vi er hot!

Dette har vært utrolig spennende og jeg vil absolutt anbefale dette til alle som får muligheten til noe liknende.
Takk for meg Trait Train (forhåpentligvis møtes vi igjen) og bye bye Moxi!

 

 

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *