Praksisopphold på Runde


Velkommen til mitt første blogginnlegg jeg noensinne har skrevet – dette blir spennende!

Mitt navn er Jenny Neuhaus og jeg er 23 år gammel. Jeg holder på med mitt tredje år på bachelor i biologi og trives veldig godt som student her i Bergen. Fagfeltet jeg brenner mest for er uten tvil marinbiologi og jeg elsker å være ved/i sjøen. I fritiden min driver jeg med dykking, en hobby alle hav-entusiaster blant dere bør begynne med! I løpet av de første to årene av bacheloren har jeg jobbet meg gjennom obligatoriske fag med mange forelesninger og innleveringer. Jeg må si at det passer helt ypperlig med et lite avbrekk fra denne rutinen og det er på tide å komme seg ut i praksis! Allerede i begynnelsen av året så jeg frem til å ta dette faget, særlig på grunn av at det krever så mye selvstendig arbeid. Jeg synes det er utrolig kjekt at vi har dette tilbudet ved UiB og mener at én bør benytte seg av sjansen.

Det mest seriøse bildet jeg fant av meg - med fisk.

Det mest seriøse bildet jeg fant av meg – med fisk.

For en som er så glad i havet som meg er tilbudet om å jobbe på Runde Miljøsenter et blinkskudd. Den vakre øya ligger i Herøy kommune på søre Sunnmøre og er kjent for fuglefjellet med over 100.000 hekkende lundefugl-par over sommermånedene. Miljøsenteret forsker blant annet på samspillet mellom sjøfugl og fisk og jobber med fysisk kartlegging av ulike habitat. Én av metodene for kartlegging av bunnhabitat er videoanalyse, et arbeid jeg forventer å bli bedre kjent med i løpet av praksisoppholdet. Gjennom faget BIO299 har jeg fått en del erfaring med videoanalyser i Barentshavet og jeg er spent på om metodene kan sammenlignes med hverandre. Jeg håper at fokuset ligger på artskunnskap, en evne jeg gjerne vil utvide i løpet av semesteret. En viktig del av havmiljøet er sjøfugl, og jeg er veldig interessert i å lære mer om artene som utgjør fuglemangfoldet på Runde og generelt langs kysten. Dessuten hadde det vært flott å bidra til feltarbeid, om det måtte være på sjøen eller på land. Jeg ønsker å lære mer om biologiske metoder som anvendes for å innhente data, nyttig kunnskap på veien til å bli en flink biolog.

Rundebrua. Foto: Mueller, T. (2007)

Rundebrua. Foto: Mueller, T. (2007)

Dette kommer til å bli et fag som byr på frisk luft, fantastisk natur og ikke minst følelsen av å jobbe som biolog. Jeg gleder meg til å møte mange fagfolk som kan dele interessen sin med meg, gjerne også innenfor andre områder enn biologi. Jeg planlegger å starte mitt praksisopphold i slutten av september, så det er en stund til neste innlegget er på plass. Vi snakkes!

 

Kilder:

Om Runde

https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Rundebrua.jpg

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *