Blogginnlegg (2/4): Taresmash og insektshotell!


Jeg har hatt det gøy! Nå har jeg bikket 50 praksistimer hos Naturvernforbundet og det har allerede vært en lærerik ferd. Kort oppsummert har vi hatt en fast dag i uka på kontoret, og fått være med på arrangementer på kveldstid og i helgene.

Møtet mitt med både praksisvertene våre og organisasjonen sto til all forventning. En svært hyggelig, men liten arbeidsplass der quiz i lunsjpausen er et fast rituale. Første dagen møtte vi Jeanette og Ingvild som var blide og imøtekommende, og entusiastiske til prosjektene de skulle ta oss med på (plastjakten, oppdrag blomstereng, bevaring gjennom skjøtsel og naturglede).

Til nå har jeg sett mye av strukturen til en ideell organisasjon der oppgavene blant annet inkluder organisering av frivillige, engasjere seg i lokale saker og planlegging av prosjekter. Inntrykket mitt er at arbeidsoppgavene inkluderer mye forskjellig og at dagene kan være veldig varierte, fra å svare på e-poster på kontoret til å koke strandsnegler i fjæra.

Gjennom Klimafestivalen junior, sjømat i fjæra-dagen, strandrydding og dugnad (fjerning av sitkagran) har vi fått prøve oss på formidling. Her har jeg også fått prøvd ut litt mer praktiske ferdigheter som å lage taresmash og insektshotell. Besøkende til arrangementene har vanligvis vært i alle aldre, og da har vi fått erfare det å skulle tilpasse vanskelighetsnivået på det man forklarer. Det er jo utrolig mange måter man kan forklare ting på, og jeg synes det er gøy å kunne ta i bruk det jeg har lært fra studiet for å svare på spørsmål fra interesserte folk. Vi får ikke trent så mye på formidling i løpet av studiet, så dette synes jeg er spennende å begi meg ut på.

Vi har også vært med på et oljevernkurs! Så nå kan jeg komme og rydde opp ved eventuelle oljesøl (dette krysser vi fingrene for at likevel ikke skjer…). Fra kurset fikk vi innblikk i konsekvensene som kan oppstå ved forurensing og hvor ressurskrevende det faktisk er å rydde opp. Men over til noe mer lystbetont enn oljesøl. Til nå har jeg bare sett toppen av isfjellet, så jeg gleder meg masse til å dykke dypere ned i det viktige arbeidet Naturvernforbundet holder på med.

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *