Tredje blogginnlegg (3/4) – over 100 timer hos Naturvernforbundet


Hei!

Dette blir blogginnlegg nr. 3 fra praksisen hos Naturvernforbundet og nå har jeg jobbet i over 100 timer. Siden sist innlegg har jeg fått gjort en del forskjellige ting! 

I prosjekt bevaring gjennom skjøtsel har den popvitenskapelige artikkelen om kystfuruskog blitt ferdigstilt med bilder og formatering, og den skal snart trykkes i medlemsbladet til Naturvernforbundet Hordaland, NaturVest 🙂 Jeg har lært mye om norsk natur og truede naturtyper. Jeg var for eksempel ikke klar over at vi har naturtyper her i Bergen som betegnes som regnskoger! Jeg visste heller ikke at noen av disse naturtypene er hjem til rødlistede arter som ikke finnes andre plasser i nord-Europa. Det er det nok flere enn meg som ikke vet, og det er noe av det jeg skriver om i artikkelen; hvorfor det er viktig å anerkjenne og sette lys på disse naturtypene før de forsvinner. Det er gøy å se at noe man har skrevet og jobbet med blir publisert og satt i trykk! Jeg har også vært på dugnad på Fløien og ryddet bort Vest-Amerikansk hemlokk! Det har vært veldig lærerrikt og engasjerende! Ikke bare har jeg lært å skille Hemlokk fra andre arter, men praksisveilederen min Jeanette har samtidig vist og fortalt litt om andre fremmearter i tillegg til de ulike naturlige artene som finnes i området, så jeg har fått repetert på artskunnskapene mine 🙂 Jeg og Agnes skal få arrangere den neste dugnaden selv og da ha ansvaret gjennom hele dugnaden alene så det blir spennende! Gjennom bevaring gjennom skjøtsel har jeg også blitt litt inkludert i et annet prosjekt som det jobbes med, Oppdrag Blomstereng. Målet her er at skoler rundt om i Bergen oppfordres til å lage sine egne blomsterenger sammen med barna på skolens område. Naturvernforbundet er da med og hjelper med veiledning og jeg har blant annet fulgt opp noen av disse skolene som skal være med på prosjektet. Blomsterenger er viktige for å opprettholde pollinatorenes habitat, og det er inspirerende og fint å se at Naturvernforbundet Hordaland kan påvirke andre til å ta vare på og bli mer bevisst på naturen rundt seg! 

Bilde er fra en av dugnadene der vi kutter ned Vest-Amerikansk Hemlokk

I prosjekt plastjakten har vi startet å jobbe med medieinnhold til studentenes ryddeaksjon som skal skje i fadderuken i August. Jeg og Agnes skal lage noen motiverende og informative videosnutter for å oppfordre flest mulig studenter til å bli med på aksjonen 🙂 Jeg har også vært med å bidra i Passion for Ocean festivalen der vi har hjulpet barn (og voksne) med å sy fruktposer av gjenbruksmateriale! Gøy å få lære seg det også 😛

Nå har jeg godt under 50 timer igjen i praksisen og de kommer nok til å gå fort! Jeg skal nyte og lære mest mulig mens jeg enda kan, så hører dere fra meg i mitt siste blogginnlegg om litt 🙂 

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *