Erfaringer jeg sitter igjen med etter praksis hos NINA – 150 timer i praksis


Hei!

Måleinstrument for jordfuktighet

Da har jeg fullfør mine 150 timer i praksis hos NINA og vil fortelle dere om mine tanker og erfaringer. Da jeg først søkte om å ta dette emnet var mitt hovedfokus på å få erfaring i felt, noe jeg definitivt har fått mye av. Jeg har fått være med på to ganske ulike prosjekter og fått bruke flere metoder og instrumenter for å samle inn data. Det har vist meg hvor forskjellig felt kan være avhengig av hva en jobber med. Da jeg var med på APPLECORe var vi mye i ro for å følge med på blomstene, gjerne sittende og litt gåing her og der når vi samlet inn feller. Vi måtte og være oppmerksom og flinke til å holde konsentrasjonen. I det andre prosjektet hvor vi var på fjell og så på vegetasjon var det mer bæring og gåing, samt mer bruk av måleinstrumenter. Jeg har dermed fått se hvor forskjellig det kan være å jobbe som felttekninger.

Jeg har også fått lært andre ting jeg ikke tenkte i like stor grad på da jeg begynte. Jeg har fått jobbe med mange flotte folk som har fortalt meg om det å være både en erfaren og uerfaren biolog i jobbmarkedet. Jeg har fått snakke med biologer som nylig fullførte studiet sitt og prøvde å søke på diverse stillinger og fikk dermed et innblikk i hvordan det kan bli når jeg blir ferdig med min utdanning. Jeg har også snakket med mer erfarne biologer som har fortalt meg om ulike jobber de selv eller andre de kjenner har hatt. Det ga meg et bedre bilde på hva jeg kan gjøre med utdanningen min. Noen av disse karrieremulighetene var litt overraskende, men det bare viste hvor mye ulikt en grad i biologi kan brukes til og at biologi er aktuelt i ganske mange arbeidsområder.

Utsikt fra Gudmedalen

Alt i alt har praksisen vært veldig hjelpsom, og til og med hjulpet meg med å få en liten sommerjobb hvor jeg skal hjelpe til i et annet prosjekt! 😊 Jeg synes det virker svært gøy å være biolog. Det å få dra til ulike steder og oppleve naturen og dyrelivet der er svært interessant. Samtidig får man treffe mennesker som kan veldig mye om ulike emner i biologi og lære mye gjennom dem. Jeg følte også at de type jobbene jeg ble satt til å gjøre var jeg godt egnet til med min nåværende kunnskap. Jeg fikk god opplæring i det jeg ikke hadde vært borti før og kunne derfor utføre de arbeidsoppgavene jeg fikk selv om det var litt ukjent.

 

Da var praksisperioden min ferdig så tusen takk for meg! <3

 

 

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *