En siste hilsen – takk for meg Naturvernforbundet


Hei igjen, for siste gang!

Nå er praksisperioden min dessverre kommet ved veis ende. Jeg har virkelig trivdes hos Naturvernforbundet Hordaland og det blir rart å ikke ha flere oppdrag der. I mitt aller første blogginnlegg fortalte jeg at jeg ikke hadde noen spesielle forventninger til selve praksisperioden men at det skulle hjelpe meg et sted videre i arbeidslivet. Dette har det også gjort! Jeg føler selv, etter å ha jobbet med de to prosjektene; plastjakten og bevaring gjennom skjøtsel at interessen for natur og alt som påvirker den fortsatt er noe jeg interesserer meg for.

På grunn av corona viruset har jo ikke alt gått som planlagt, men likevel har jeg fått vært med å bidratt på andre måter hjemmefra. Jeg har fått opp synet mer for fremmedarter og synes det er fascinerende å lese om, og går nå flere turer på jakt etter dem. I tillegg har jeg fått en større kjærlighet for naturen og ønsker å ta vare på det vi har rundt oss ved å fjerne og plukke det vi forsøpler. Jeg var blant annet på en dugnad med mamma hvor vi plukket over 8 poser søppel fra en parkeringsplass fordi det er mangel på søppelbøtter/ containere rundt om i område hvor vi bor, noe som er veldig provoserende å se, og som jeg skal prøve å gjøre noe med.

Jeg merker at jeg har savnet menneskene og å være på kontoret samlet. Selv om jeg er takknemlig over at vi har hatt mulighet til å ha hjemmekontor, er det stor forskjell på å sitte alene hjemme å arbeide VS å ha dugnader, lunsjer og samtaler sammen. Jeg kommer til å ta med meg arbeidsgleden, motivasjonen og samarbeidet Naturvernforbundet har vist meg og selvfølgelig det jeg har lært under mitt opphold hos dem. Det har vært spesielt moro å være hos dem fordi de ansatte har ulik kompetanse. Ikke alle er biologer, og hver av dem bidrar til et fellesskap som er helt unikt, og som har gitt rom for mange interessante dialoger.

Jeg kommer aldri til å glemme den fine praksisperioden min, og skal ikke se bort i fra at jeg plutselig ender opp med å jobbe innenfor noen av temaene i fremtiden. Å arbeide med de ansatte på Naturvernforbundet har vært veldig lærerikt, og jeg vil takke dem for at de fikk meg til å føle meg som en del av dem dette halvåret, samt gi en takk til Malin som var med på å gjøre hele opplevelsen min. Jeg tror virkelig at praksisen har hjulpet meg i riktig retning og at dette er begynnelsen på en lang karriere.

Takk for nå! Ønsker dere alle en god sommer :))

Pernille

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *