En ny måte å jobbe på!


Næmmen, hei! Nå er det en stund siden forrige blogginnlegg, og 100 timer har gått for lengst, hehe.. Praksisen hos VilVite tok en nokså brå vending, men det har alltids vært noe å gjøre, til tross for at alle der også måtte innstille seg på den nye hverdagen med hjemmekontor. Jeg har fått vært med på diverse møter og samtaler de ansatte på VilVite har hatt, og virkelig fått sett hvordan de har tilpasset seg det å ikke skulle ha åpent før til sommeren.

 

Vi har også brukt tiden til å gjennomgå noen av de eksisterende programmene til VilVite, blant annet Knokkelkaos, som jeg egentlig skulle fått tatt en del av i praksisen. Programmet har vi lest gjennom og sett i sammenheng med den nye læreplanloven. Er noe utdatert? Er det noe nytt vi burde legge til? Spesielt har vi sett på hvilke læremål for matematikk som er relevant for programmet. Å få se en sånn side av hvordan VilVite lager programmene sine har vært nyttig for å forstå relevansen programmene har for nettopp det barnene lærer på skolen.

 

Jeg har også fått bidra med mine beste insektskunnskaper, da det skal settes opp et helt nytt insektsprogram for de minste hos VilVite! Jeg har funnet masse fakta om blant annet marihøner, bladlus og maur. Visste du for eksempel at bladlusen bæsjer sukker, og at mauren kan syntes dette sukkeret er så godt at de lar bladlusen få bo inni maurtuen om vinteren?? Ikke minst har jeg måttet passet på at faktaene ble formulert på en slik måte at det appelerer til de yngste barnene. Det var nok det vanskeligste!

Et lite insekt jeg fant i fjor sommer. Ser du hvem det er?

 

Så som du ser har jeg holdt meg i sving selv på hjemmebane! Vi sees plutselig i mitt fjerde og siste blogginnlegg!

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *