Praksis hos NIVA: Takk for fint praksisopphold!


Heisann

Da er mitt opphold hos praksisverten NIVA ferdig. I løpet av dette semesteret har jeg fått kjenne på hvordan det er å være i arbeidslivet og hvilken muligheter man har som biolog. Det å få komme ut i praksis er veldig lærerikt og en god erfaring å ta med seg videre.

I tidligere innlegg har jeg nevnt hvor glad jeg var som fikk NIVA som praksisvert på grunn av alt det spennende jeg har fått oppleve. Som for eksempel det å være med på laboratoriet og det å være med ut på oppdrettsanlegg for å ta vannprøver.

De siste timene hos praksisverten har jeg hatt hjemmekontor der jeg blant annet har analysert data fra vannprøver og brukt disse til å sette sammen en rapport. Dette gjorde at jeg fikk bedre forståelse for hva prøvene vi tok i felt hadde av betydning.

Praksis hos NIVA har stått til forventninger, både av egen mestring og læring, men også hva jeg har fått oppleve dette semesteret.

Ved bachelor i biologi får man mye teoretisk god kunnskap som gjør det lettere å kunne ta opp ny kunnskap og forstå hva man gjør i praksis, men det jeg merker er at kunnskap blir brukt på en helt annen måte ute i arbeidslivet. Hos NIVA for eksempel var det viktig med kunnskap som kjemi, da mange av prøvene blir analysert etter kontaminanter og andre miljøstoffer som man finner i prøvene. Samtidig er det også viktig å kunne samhandle med andre da man ofte er i kontakt med andre firma. Kunnskap er viktig å ha i bunn, men det er når du bruker den i praksis du får en bedre total forståelse.

Takker for fint praksisopphold!

Karoline

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *