Ny kunnskap hver dag: Blogg nr.3 Botanisk hage 1


Hei igjen!

Endelig er vi over i Juni og det er på tide å legge inn siste innspurt før siste eksamen. Men her kommer det er kjapt lite innlegg om hvordan det har vært hos Bergen botaniske hage den siste tiden.

Etter flere måneder med zoom møter (digitale møter), planlegging av fremtidige arrangementer som kanskje ikke blir noe til og alternativ tenking, var det endelig på tide å dra ut til hagen igjen. Selv om Bergen botaniske hage ligger et godt stykke utenfor byen (Milde) er turen virkelig verdt det. Det er noe unikt med atmosfæren der ute, og man blir rett og slett rolig av å vandre gjennom hagen.

Men litt om det jeg har gjort i det siste. Igjen, har jeg prøvd meg på ville vekster. Sist gang prøvde jeg geitrams og marikåpe, men denne gangen brukte jeg granskudd. I likhet med sist gang var granskudd også en stor suksess.  Granskudd limonade sto på menyen og kombinasjonen av sitron og granskudd funket veldig bra. Anbefales! 

Det kommer forresten til å komme en del tips på botanisk hage sine sider på UiB.no, blant annet hvordan man skal sanke riktig, forvekslings arter osv.

Men tilbake til hagen. Den alternative tenkingen har ført til digital formidling noe som veldig mange holder på med men som kan ta veldig lang tid å få til bra, spesielt når filmingen foregår rett ved flyplassen… og mens vi er ute på disse vandringene hvor vi planlegger hvem som skal si hva og hvor vi skal filme, merker man virkelig at de ansatte ved Bergen botaniske hage har VELDIG mye kunnskap. Jeg tror ikke det er vanlig å huske akkurat hvor de ulike plantene ble hentet fra og at den og den er ekstrem sjelden, men dette kan de!

Så tips til neste gang dere drar til botanisk hage eller et liknende sted, spør de ansatte hvis dere lurer på noe, send de en melding på facebook eller andre plattformer. De er der for å videreformidle den kunnskapen de har, og de gjør det med glede!

Praksisen hos Bergen botaniske hage har nok dyttet meg enda et steg nærmere en master i biodiversitet, evolusjon og økologi, med litt hjelp av forsknings praksisen jeg har hatt i 299 selvfølgelig hvor jeg har jobbet veldig mye med Sibbaldia procumbens, som man også kan finne i fjellhagen hos Bergen botaniske hage.

Nå er det ikke så lenge før min tid hos Bergen botaniske hage er over. Noen få oppdrag igjen jeg skal hjelpe de med før det blir sommerferie på meg også.

Her er noen av favorittstedene mine i hagen:

Fra toppen av fjellhagen kan man se nedover på japanhagen. Ser man hagen ovenfra er japanhagen et av de letteste kjennetegnene. Klarer dere å se hvilket symbol japanhagen danner?

Kjøkkenhagen har ulike temaer hvor blant annet man kan finne vikinghagen. Hagen har flere forskjellige potetsorter og hver våt settes poteter i kjøkkenhagen.

En av mange japanlønner man kan finne i japanhagen.

Inngangs buen til kjøkkenhagen


Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

One thought on “Ny kunnskap hver dag: Blogg nr.3 Botanisk hage

  • Mathilde

    Så artig å lese litt om de forskjellige ville vekstene man burde smake på! Og kjekt å høre at dette semesteret har gitt deg inspirasjon til hvilken retning du vil velge til masteren.