Godt igang med praksisperioden hos Naturvernforbundet! 3


Heii igjen alle sammen!

Jeg er nå godt i gang med praksisperioden min og jeg har allerede vært over 50 timer hos Naturvernforbundet. Naturvernforbundet har absolutt stått til forventningene og mye mer. De som jobber her er virkelig herlige mennesker som vet hvordan å ta vare på mennesker. I tillegg er de veldig flinke på å inkludere medlemmer, frivillige og de som ønsker å bli en del av Naturvernforbundet.

Kontoret til Naturvernforbundet ligger på Bryggen

Helt siden første møte med dem har vi fått mange varierende oppgaver, hvor vi har fått kjenne på det å arbeide selvstendig, men også at samarbeid er viktig i deres arbeidsdag. Naturvernforbundet har flere prosjekter gående og jeg er så heldig å få være med på to av dem, i tillegg til flere seminarer, møter og kurs. Frem til nå har jeg jobbet med å skrive tekster om plast og få frem viktige budskap angående plastproblemet. Disse tekstene vil etter hvert havne i Naturvest som er en type avis for medlemmer. Jeg er veldig glad i å skrive og synes hele prosessen fra idemyldring til å skrive flere utkast med tilbakemelding er noe jeg lærer masse av. I tillegg til tekster i aviser og på nettsidene deres har vi vært med på å lage en instagramkonto for plastprosjektet, som jeg anbefaler alle å gå inn å følge; plastjakten heter den. Her ligger det allerede masse snadder, og mer vil det komme for jeg og Malin jobber på spreng med å skrive gode og korte tekster om plast som kan publiseres der sammen med bilder. Etter hvert vil vi også komme med hverdagstips så følg siden slik at dere får sett litt mer i dybden på hva vi faktisk holder på med enn den lille infoen jeg får gitt her. Senere skal vi arrangere opprydningsdager som jeg tror kommer til å bli veldig vellykket.

Her er PLASTJAKTEN som jeg og Malin har fått lov til å være med på å lage

Det andre prosjektet; bevaring gjennom skjøtsel er noe vi nettopp har tatt en del av. Vi hjelper til med å finne vitenskapelige artikler om regenerativt landbruk der vi skal se etter hva som skjer med jordsmonnet med ulike former for drift, og hvilke organismer som lever i jorda og hvordan disse påvirkes av ulike former for drift. Her får vi virkelig tatt i bruk det vi har lært om det å være kildekritisk fra biologi fagene. Jeg har også vært så heldig som har fått oppleve å være med på dugnad der vi restaurerte kystlynghei ved å fjerne og brenne Sitkagran og berg-/buskfuru. Dette var veldig moro, spesielt å se hvordan stedet så ut fra start til etter en 12 timers arbeidsdag ute. Her fikk vi lært om hvorfor de driver med fjerning og brenning av sitkagran og hvorfor det er så viktig å ta vare på kystlyngheiene. Mer om dette kan dere lese på Naturvernforbundet-Hordaland sine nettsider, eller her og instagram kontoen deres der jeg har skrevet et innlegg om nettopp dette, les gjerne  her. Slenger med noen bilder fra tidenes dugnad!

Vi ryddet store hauger med kvister av Sitka og kastet det på flere bål.

 

Måtte flykte fra flammene og røyken, men humøret var fortsatt på topp. Foto: Kristine Ness

 

Vår indre pyroman kom frem!

Arbeidsdagene går så altfor fort, og jeg koser meg masse, men jeg er veldig glad for at det er mange dager og uker igjen av oppholdet mitt hos dem. Jeg setter veldig pris på at de ansatte der har fått meg til å føle meg som en del av «familien» på denne korte tiden og ser frem imot flere gode samtaler, mye humor og glede og masse lærdom de resterende timene jeg har igjen! Kunne virkelig ikke sett for meg et bedre sted å ha praksis.

 


Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

3 thoughts on “Godt igang med praksisperioden hos Naturvernforbundet!