Pyromanen slippes fri 3


Hei igjen!

Det har gått 50 arbeidstimer siden sist gang, og jeg må si det var 50 gøye timer! Hver mandag de siste ukene har jeg tuslet ned til Bryggen hvor de har kontoret sitt, og alltid blitt møtt med et varmt «god morgen» og kaffe. En perfekt måte å starte uken på spør du meg. Etter å ha blitt bedre kjent med alle som jobber der, må jeg bare si, for en utrolig koselig gjeng! Det er så utrolig hyggelig at alle spiser lunsj sammen og snakker om alt og ingenting. Å ha et så hyggelig arbeidssted med gode kollegaer gjør virkelig arbeidsdagen mer gøy, og setter stor pris på dem.

Jeg har vært så heldig og jobbe med to prosjekter sammen med Pernille(les hennes blogg også!), plastjakten og bevaring gjennom skjøtsel.

I plastjakt-prosjektet har jeg jobbet med en tekst om hva bioplast er og hvor mange misforståelser det er rundt denne plasten. Den teksten vil forhåpentligvis bli publisert i en avis i nærmeste framtid, så følg med på det! Prosessen med å skrive en slik tekst har vært veldig lærerikt, siden det har vært flere år siden jeg har skrevet noe i den sjangeren. Det var også interessant å se hvor mye arbeid som legges ned med å skrive en slik tekst, og alle utkastene som sendes inn. Utenom det har vi også laget en instagram-konto for plastjakten hvor vi informerer om alle arrangementer, hvordan en kan bidra, hverdagstips og mye mer. Dere kan følge oss her: https://www.instagram.com/plastjakten/.

Her ligger kontoret! Foto: Pernille Wollan

I bevaring gjennom skjøtsel har vi gjort noe veldig spennende som jeg tror de fleste misunner oss litt for.. Nemlig dugnad for å restaurere kystlynghei, hvor oppgaven går ut på å fjerne og brenne Sitkagran og berg-/buskfuru. Dette gjorde at svært store bål ble lagd, noe som mange(meg) kanskje likte litt for godt. Dugnaden var veldig kjekk og besto ikke bare av jobbing, men også middag og sosialt samvær på kvelden, og jeg ville absolutt anbefale andre å være med neste gang! Det var også deilig å se sluttproduktet og hvor åpent det ble til slutt. Andre oppgaver har vært å lete etter artikler om regenerativt landbruk, hvordan det påvirker jordsmonnet, og om det er en bedre måte å drive agrikultur på enn dagens metoder. Dette har vært veldig spennende å lese på, siden jeg får god bruk av biologi-kunnskapene her samtidig som jeg lærer noe nytt.

Pernille og meg godt i gang!

Området før vi begynte. Foto: Pernille Wollan

Og 6 timer etter Foto: Pernille Wollan

 

Vi snakkes om 50 nye timer, hvor forhåpentligvis jeg og Pernille har klart å stelle i stand en egen dugnad for plastjakten!


Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

3 thoughts on “Pyromanen slippes fri