Hjelmsøya så langt.


Da har jeg jobbet i over 50 timer på Hjelmsøya, og ligger nå på over 100 timer totalt. Den lille perioden jeg allerede har vært her har vært innholdsrik og jeg har fått lært mye. Det har vært varierende da værforholdene har litt å si for hvor lett det er å jobbe ute.

Det første jeg gjorde av feltarbeid da jeg ankom øya var å være med på å måle lundeegg. Her var det å finne eggene inne i lundereirene for så å måle størrelse og vekt på dem. Hos de fleste reirene var de voksne fuglene ute, men det var i noen av redene hvor de fremdeles satt igjen og de var ikke fornøyde med at vi tok ut eggene deres. Dette gjorde vi med rundt 40 reir.

Måling av lundefugl unge.

Veiing av lundefugl egg.

 

 

 

 

 

 

 

Jeg har også vært med på å ringmerke lundefugl, måle dem samt ta blodprøve. Først og fremst måtte vi få tak i lundefuglene, og siden vi ikke hadde mulighet til å ta dem ut av luften, måtte vi inn i hullene deres og ta dem derfra. Ringmerkingen skjer på samme måte som med annen fugl. Målingene ble gjort på vingen, hode + nebblengde, kun nebblengde, nebbredde og tars. Tarsen er den del av foten hos fugl. Blodprøven ble tatt fra en blodåre i tarsen hos lundefuglen.

To lundefugl som speider.

Ringmerking av lundefugl.

 

 

 

 

 

 

 

Ellers har jeg vært med på å se etter ringmerker hos fugl. Da satt vi i et område og observerte fugl, om de hadde ringer, for så å notere dem ned. Dette var slik at vi kunne finne ut av hvilke fugler som returnerer og når de ble merket. Det har vært forskjellige arter som vi så på, som f.eks. krykkje, lomvi og alke.

Alker.

Har fremdeles en del dager igjen her, så jeg ser frem til hva som skal gjøres når den tid kommer.

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *