Bevaringshagen står klar og jeg takker for meg :)


Nå er Bevaringshagen klar! Planter og skilt er på plass og klare for å spre glede til pasientene, pårørende og ansatte som tar turen ut i takhagen. Nå som Bevaringshagen står ferdig, er også min tid i praksis hos Botanisk Hage over. Dette har vært et flott semester hvor jeg har lært mye mer enn hva jeg ellers gjør i forelesning eller på lesesalen. Gjennom min praksistid har jeg fått bryne meg på utfordringer jeg ellers ikke møter. Jeg har i praksis hos Botanisk Hage fått bli med å planlegge et prosjekt, koordinert og arbeidet for å forme Bevaringshagen til den nå står ferdig. I sammenheng med dette har jeg utviklet ferdigheter som å organisere samarbeid, kommunikasjon mellom forskjellige aktører, finne løsninger, tidsplanlegging, formidling og design av skilter.

I februar hadde jeg høye forventninger til praksisen utover våren. Jeg fikk mye frihet og ansvar for å forme Bevaringshagen. Valg jeg har tatt i vår vil ha virkning på takhagen på Haukeland i årene framover. Slikt ansvar var noe skummelt å tenke på i starten, men har vært veldig velkomment i arbeidet. Jeg har følt at arbeidet jeg har gjort har vært ekstra viktig siden så mange vil få glede av det.

nanana

Her ser du forvandlingen til to av kassene vi har plantet om, snart vil det blomstre for fullt her.

 

Det siste som jeg har gjort for hagen er å lage oversiktsskilt, plakater og presentere hagen for pressen. Oversiktsskilt ble satt ut i hagen sammen med utstillingen og gir informasjon om Bevaringshagen og de truede arter der, som gir en mer helhetlig presentasjon av hagen. Plakatene lagde jeg for å henge opp rundt omkring på Haukeland for å spre nyheten om den nye utstillingen på takhagen.

Å presentere Bevaringshagen for pressen var veldig hyggelig. Men det var ikke uten ettertanke. Dette markerte at jeg var ferdig med praksisen min hos Botanisk Hage. Å ende min praksis slik med intervju angående prosjektet var veldig fin måte å slutte på. Gjennom intervjuet fikk jeg fortalt om hvordan Bevaringshagen ble til, og arbeidet som var lagt til grunn og ikke minst om betydningen hagen vil ha for andre og hvilken betydning den har hatt for meg i praksis.

 

20170612_0918040

Her står jeg stolt og blid ved de fine nyplantede blomstene og de tilhørende skiltene.

 

Dermed, kjære bloggleser, vil jeg takke for meg, og takke for min praksistid hos Botanisk Hage. Takk for følget! Ha en super sommer!

 

Her er link til BA sin artikkel om Bevaringshagen:

https://www.ba.no/hage/haukeland-universitetssykehus/planter-og-dyr/skal-vise-frem-truede-arter/s/5-8-597502?access=granted

 

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *