What a wonderful world; Fått praksis hos Uni Research Miljø- ferskvannsøkologi


¡Hola, jeg heter Kaja er 21 år gammel. Jeg er nå på mitt andre semester i det integrerte master-løpet som fører til kompetansen som fiskehelse biolog. Noe jeg syns er kjempe kjekt! Uansett, i dette semesteret fikk jeg en unik mulighet til og kunne ta et fag som heter BIO298. Faget går ut på å få praktisk erfaring hos en bedrift som jobber med aktuelle biologiske problemstillinger. Jeg valgte og fikk yrkespraksis hos Uni Research Miljø – Ferskvannsøkologi mer presis på Laboratoriet for Innlandsfiske og Ferskvannsøkologi . Forkorter dette til LFI . Dette tror jeg virkelig var å velge gullegget.

Uni Research Miljø- Ferskvannsøkologi er en del av Uni Research som er, for å bruke deres ord, en flerfaglig forskningsorganisasjon. Som driver forskning og utvikling innen bioteknologi, energi, helse, klima, miljø og samfunn.
Jeg skal få praktisering hos en avdeling som fokuserer på forskning på grunnleggende biologisk kunnskaper om hvordan miljøet påvirker fiskens utvikling, vekst, reproduksjon, velferd og smoltkvalitet.
(http://uni.no/nb/)

Dette er problemstillinger jeg synes er super spennende, selv om jeg ikke kan så alt for mye om dette enda.  For jeg har ikke særlig mye erfaring fra før av med å drive arbeid som har med biologi å gjøre og er i tillegg veldig ungt i mitt kompetansebygging, med at jeg bare er på andre semester av første året i studiet. Men det jeg håper på er at jeg kan få en utrolig god læringsutbytte av å få jobbe med forskning relatert til ferskvannsøkologi hos LFI  Lære ting jeg kanskje ikke ville ha lært ellers. For jeg tenker man lærer faktisk mer gjennom aktivitet og å gjøre enn å lese. Lærer gjennom flere sanser og det skal bli kjekt å få gjøre litt biologi. Selv om jeg elsker å lese om det.

Snart skal jeg få vite konkret hva mine arbeidsoppgaver skal være, da vi studenter som skal ha praktisk hos LFI skal få komme på et introduksjonmøte i dag.  I mellomtiden får jeg drikke min kaffe, høre på «What a wonderful world» og lese på Uni Research sine hjemme sider om alt det spennende de forsker og jobber med og vente i spenning.

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *