Hei!
Mitt navn er Liv-Åse. Jeg kommer fra Oslo og er 22 år gammel -eller ung, det spørs hvilket perspektiv du ser det i. Naturen har alltid fascinert meg, og jeg har alltid vært veldig glad i dyr. Etter vgs var jeg fortsatt usikker på hva jeg ville bli «når jeg ble stor». Etter ett år på dykkerlinjen på Risøy Fhs hadde jeg derimot en klarere formening; jeg skulle bli marinbiolog. Inn i mitt tredje år på bachelorstudiet i biologi er jeg enda mer fascinert av naturen, men ikke like mye marin-delen. Så hvilke andre muligheter finnes det egentlig? Hvilke jobber kan man få? Og hva går de jobbene ut på?
Tirsdag 02.februar 2016
I dag var jeg på det første informasjonsmøtet for BIO298, ett emne som gir oss studenter ved Institutt for Biologi på UiB mulighet for å komme ut i praksis i en ellers teoretisk preget utdanning. På forhånd var det en liste på ulike bedrifter og hva deres praksisplasser gikk ut, der vi kunne prioritere ønskene våre og forhåpentligvis få ett av dem oppfylt.
– Jeg fikk førstevalget mitt, praksisplass hos Naturvernforbundet!
Tross at jeg er veldig glad nå og gleder meg til å komme i gang, kjenner jeg at det er en kribling i magen fylt av grugleding (husker dere da læreren på barneskolen spurte den urolige gutten i klassen om han «hadde maur i rompa?») -litt sånn føles det, bare at mine kryper rundt i magen.
Grunnen til disse metaforiske maurene som kryper rundt er nemlig det at jeg ikke helt vet hva jeg kan forvente meg. Jeg har en viss peiling, men er ikke sikker. Enda mer nervepirrende, «Hva venter de av meg?»
Mandag 8. februar 2016
Da har jeg hatt mitt første besøk på Det Grønne Loftet på bryggen, der hovedkontoret til Naturvernforbundet avdeling Hordaland ligger. Nervene har nå fått roet seg litt og jeg ble tatt godt imot av hele gjengen der, altså ikke like skummelt som jeg først hadde trodd.
Som praktikant (og frivillig *hint hint*) kan man få være med på flere spennende prosjekter, blant annet:
- Naturmangfoldsgruppen
Naturmangfoldsgruppen jobber med naturvernsaker. Dette gjøres blant annet ved at det skrives høringsuttalelser og drives kampanjeaktivitet. I tillegg arrangeres Naturlig onsdag den første onsdagen i ny måned. Her er alle velkommene! Det tas opp ulike temaer knyttet til klima og miljø, og man får både sosialt og faglig påfyll.
- Den naturlige skolesekken
Samarbeid mellom skoler, Statens Naturoppsyn og Naturvernforbundet som gir grunnskoleelever i Hordaland muligheten til å bruke naturen som klasserom. Elevene lærer viktigheten av velfungerende økosystem ved selv å komme ut i nærnaturen og se hvordan det hele henger sammen.
Gjennom naturmangfoldgruppen får jeg også sjansen til å bli kjent med andre biologer (og personer med annen fagbakgrunn) og støtte meg på dem for litt kunnskap og erfaring -for det er det mye av her!
Personlig har jeg alltid lært mer gjennom å gjøre, ikke bare å lese. Derfor synes jeg det den naturlige skolesekken virker helt super. Ikke bare får man lært om naturen ved å lære bort til andre, det er også en arena for å øve på pedagogiske emner og samarbeid. Selv om jeg tror (og håper) jeg har naturfagspensum for barneskolen under kontroll, blir det gøy å skulle prøve å formidle denne kunnskapen videre. Dessuten vet du aldri hvilke finurlige spørsmål barn kan komme med…
Ettersom jeg ikke har all verdens erfaring fra før virket det først litt overveldende. Men en ting jeg er sikker på, er at jeg kommer til å få utfordret meg selv, og få masse ny erfaring. Jeg gleder meg til å komme i gang og første arbeidsdag er allerede førstkommende torsdag. Dette blir bra!
xoxo BloggLiv(-Åse)
Ps. Hvis du vil lese mer om Norges eldste natur- og miljøvernforbund, og min kommende praksisplass, besøk http://naturvernforbundet.no !
Så spennende Liv Åse! Dette fikser du nok bra! Lykke til fra oss på Sund
… Ooooog det skulle selvfølgelig følge med en smiley på forrige kommentar: 😉 🙂
Tusen takk Silje! Jeg koser meg i praksis og lærer stadig vekk noe nytt! 😀
Hils resten av gjengen på Sund fra meg 🙂