Havforskningsinstituttet 1


Nå er praksisen på Havforskningen over for denne gang, og det har vært en spennende tid hvor jeg har kost meg utrolig mye.

Jan Erik Stiansen, Ine Moksness, Gro van der Meeren & Stein Mortensen

It´s a wrap! (f.v. Jan Erik Stiansen, Ine Moksness, Gro van der Meeren & Stein Mortensen)

Jeg hadde allerede gode forventninger til dette praksisoppholdet før jeg startet, men jeg er overrasket over at det til og med ble ende bedre. BIO298 har gitt meg muligheten til å arbeide med biologi på en annen måte enn de andre fagene jeg har hatt så langt på UiB. Emnet har både gitt meg faglig påfyll om artene som finnes i fjæra og rom for kreativitet. Og jeg tror at det er viktig for alle biologistudenter å kunne bruke det man har fått kunnskap om
til å skape noe – for det er da i mine øyne at den gode læringen skjer. For de fleste kan vel kjenne seg igjen i det å gjemme bort eksamenskopien i en skuff over sommerferien, etter å ha tømt alle hodets tanker i fire intense timer på en skoleeksamen? I motsetning har dette emnet gitt meg muligheten til å være med på å lage et feltkompendium, i samråd med forskere, som har blitt modnet over flere måneder til noe jeg er stolt av å ha designet og som jeg liker å kikke igjennom titt og ofte. Ekstra kjekt er det at kjente har etterlyst feltkompendiet ettersom de ønsker å bruke det i undervisningen på skolen. Hvor kult er ikke det?

KrepsdyrSkjermbilde 2015-12-20 kl. 04.06.53

Praksisen på Havforskningen har gjort meg sikker på at jeg har valgt riktig utdanning, og noe av grunnen til det er at det har vist seg at livet som biolog kan være nokså allsidig og full av nye oppdagelse. Samtidig som man jobber som forsker kan man blant annet være med i utdanningsprosjekter, slik som ”Livet i Fjæra”, eller drive med rådgivning alt etter hva interessen styrer seg mot. Videre har denne periode gjort meg nysgjerrig på å utforske mer om det marine livet. Bare i denne perioden har jeg blitt kjent med arter jeg aldri har hørt om før slik som spøkelseskreps, sjøstikkelsbær og fjæremark, så da kan man jo begynne å fundere over hva annet som gjemmer seg under havoverflaten.

Hvis du vurderer å søke på BIO298-Yrkespraksis i biologi ville jeg ikke nølt et sekund uansett hvilket år du er i studieløpet! Det skal sies at det ga en ekstra effektivitet å ha BIO101 og BIO102 i baklomma med tanke på innføringen jeg fikk i felt, klassifisering og økologi i fjæra, men ellers var det ingen forkunnskaper jeg savnet.

Hvis du er interessert i å høre mer kan du sjekke ut denne videosnutten som Havforskningsinstituttet har lagd om meg og arbeidet mitt med «Livet i fjæra». Hadde jeg hatt muligheten ville jeg tatt BIO298 igjen og søkt på en av de syv praksisplassene som Havforskningen tilbyr våren 2016!


Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

One thought on “Havforskningsinstituttet