Biologipraksis hos Uni Research Miljø LFI – Ferskvannsbiologi


Skjermbilde 2015-04-07 kl. 12.59.37

Heisann! Jeg heter Lisa, 22år, og er nå på 3.året av bacheloren min i Biologi.

Dette semesteret har jeg valgt faget BIO298, Yrkespraksis i Biologi II, der vi blir utplassert i forskjellige bedrifter for å lære hva biologer jobber med og hvordan en biologs arbeidsdag kan være. Det var min venninne Linn som tipset meg om dette faget da det er helt nytt dette semesteret, og det er jeg svært glad for! Hun tar også BIO298 og er utplassert hos Naturvernforbundet.

Det var mange mulige praksisbedrifter vi kunne søke, og jeg var veldig heldig og fikk mitt førstevalg; yrkespraksis hos Uni Research Miljø LFI – ferskvannsbiologi. Her arbeider de på oppdrag fra næringslivet og offentlig forvaltning, og utfører da forskning og utvikling innen miljøovervåkning. Energiselskaper, oljeselskaper og havbruksnæringen utgjør de største industrielle markedene. Her skal jeg være utplassert ilag med Sofie.

Uni Miljø LFIs visjon er å fremskaffe og levere forskningsbasert kunnskap for en økologisk ansvarlig utvikling.

Nettopp denne visjonen var det som gjorde at jeg hadde Uni Miljø LFI som mitt førstevalg. Siden før jeg begynte på universitetet har leg vært opptatt av miljøt, miljøforurensing og vår bruk og miljøet. Hvordan stadig flere arter blir utrydningstruet pga. menneskelig aktivitet er noe som alltid har stått meg nært og som er en av de største grunnene til at jeg ville studere biologi. Under studiene har interessen min for dette bare vokst og vokst.

Etter et møte med vår kontaktperson på Uni Miljø LFI, Gaute Velle, begynte jeg å glede meg veldig til å starte! Han fortalte oss om Uni Miljø sin historie og om de mange forskjellige og interessante prosjektene som de holder på med. Det var utrulig mange spennende prosjekter og det er kjekt at vi får muligheten til å jobbe med dem. Diverse prosjekter de jobber med nå er PIT-merking av fisk, restaurering av Apeltunvassdraget, Aurlandselva, overvåkning av bunndyr i vann og vassdrag, videoanalyser fra elver, bleke laks, og mange, mange flere. For å lese mer om Uni Miljø og deres prosjekter kan du gå inn på nettsiden deres, Uni Research Miljø. De har også en facebookside, LFI Uni Miljø, som jeg anbefaler alle å gå inn og ”like”, så kan dere få se og lese ferske oppdateringer om prosjekter de jobber med.

Facebook-like-button

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *