Biopraksis- UNI research miljø LFI


Hei hei! Jeg heter Sofie, er 25 år gammel og er ca på mitt 2. år på Bachelor i Biologi. Jeg har hatt lyst til å studere biologi siden jeg var 12, det var da jeg oppdaget hvor utrolig fantastiske haier er. Men siden jeg ikke trodde jeg kom til å klare verken studiet eller å finne en jobb jeg synes var spennende, så begynte jeg på sykepleien. Jeg gikk ett år på sykepleien i Brisbane, men skjønte fort at det alltid kom til å være biologi jeg vill jobbe med så jeg dro hjem. Jeg kom inn en måned senere på Bachelor of Science in Marine Biologi i Sydney, og gikk ett og et halvt år der før jeg måtte dra hjem og bestemte meg for at neste stopp var Bergen.

 

Da jeg så at jeg kunne ta et praksisfag som var helt nytt hoppet jeg på sjansen, siden dette er gull verdt for både erfaring og å finne ut hva man kan og vil gjøre når man er ferdigutdannet. Jeg ble kjempe glad da jeg fikk vite at jeg fikk praksisplassen hos UNI miljø LFI, siden dette var førstevalget mitt. Og så får jeg jobbe med Lisa som er kjempe hyggelig. Gaute Velle, som er kontaktpersonen vår ved LFI og også vært foreleseren vår, fortalte om alle de spennende prosjektene de har gående på vårt første møte. Det som er dumt er at man ikke har tid til å være med på alt for alle prosjektene høres så spennende ut!

 

UNI miljø LFI jobber på oppdrag fra forskningsråd, offentlig forvaltning og næringslivet. De jobber med tiltak og utredninger innen ferskvannsøkologi, overvåkning og atferd av fisk og forskning. Noen av prosjektene deres går ut på videoovervåkning, restaurering av elver og vassdrag, bunndyrovervåkning, PIT-mekring av fisk og mange flere.

 

Inne på nettsiden deres https://uni.no/nb/uni-miljo/lfi/ står masse interressant informasjon om prosjektene, og på facebooksiden https://www.facebook.com/pages/LFI-Uni-Milj%C3%B8/337642276364093 deres legger de ut bilder og informasjon om prosjektene de holder på med nå.

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *