Ferdig i praksis hos NIBIO (4/4)


Hei igjen!

Nå er jeg ferdig i Praksis hos NIBIO, så her kommer et innlegg om hva jeg syns og en liten oversikt over hva jeg har gjort mot slutten av oppholdet.

Det har stort sett handlet om transekter i den siste delen av praksisen, noe som har gjort at jeg føler jeg har fått kontroll på metoden. Dette er jeg veldig glad for, siden transekter er veldig lærerikt. Jeg har lært om flere pollinerende og adferden deres innsekter, og om flere blomster. I tillegg har jeg fått gjort mer identifisering, noe som også er lærerikt og ikke mist utfordrende. Når man bestemmer art blir man fort sittende en god stund, i tillegg blir det gjerne masse detaljer å holde styr på. Så selv om det er interessant, var det også viktig å huske å ta pauser innimellom.

Dette praksisoppholdet har gitt med mye nye opplevelser i tillegg til et nytt perspektiv på hvordan det kan se ut å være biolog. Det er en veldig annerledes følelse å være i praksis hos er «Biologi firma» sammen med andre biologer i forhold til det andre jeg har gjort i bacheloren til nå – nemlig, labarbeid, rapportskriving, lesing etc. Utenom feltkursene jeg har vært med på i løpet av bacheloren, har alt jeg har vært med på i NIBIO vært helt annerledes til hva jeg er vant med. Jeg har også fått inntrykk av at det er et bedre eksempel på hvordan et arbeidsliv som biolog kan se ut. Jeg er veldig glad for at jeg har gjort meg den erfaringen, ettersom det har vært uklart for meg mange ganger hvordan det kan se ut å være en biolog i jobb. Det er noe beste med emnet. Ikke bare lærer man biologi man er interessert i, men man lærer også masse om hvilken plass biologer kan ha utenfor «akademia boblen» jeg når har vært inni i mange år.

Oppholdet har vært spennende, lærerikt og utfordrende. Det har gjort meg mer klar til et liv som biolog etter jeg er ferdig utdannet. Jeg anbefaler å skaffe seg en praksisplass lignende til det jeg har gjort, enten om det er gjennom dette faget eller på en annen måte. Det gjør at man lærer masse nytt i tillegg til at man blir kjent med masse flinke folk som kan hjelpe deg å forstå hvordan det kan være å bli biolog.

Takk til alle som har vært en del av praksisoppholdet mitt, og takk for meg!

 

 

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *