Blogg 4/4 – Utplassering hos STIM


De siste 50 timene hos STIM har vært kjempegøy og lærerike. Jeg har jobbet med Excel-data og tatt galleprøver av leppefisk, noe som var utrolig gøy siden jeg fikk friske opp disseksjonsevnene mine. Vi brukte leppefisk til galleprøver fordi de er  en god indikatorart for miljøgifter i marine miljøer, da de ofte lever i nær kontakt med havbunnen hvor mange av disse stoffene akkumuleres.

Jeg er takknemlig for denne muligheten og alt jeg har lært hos STIM. Det har vært en fantastisk opplevelse, og jeg har fått masse erfaring jeg kan ta med meg videre i arbeidslivet. Kombinasjonen av å jobbe både i felt og på kontoret er helt perfekt for meg. Jeg føler virkelig at jeg har funnet retningen jeg vil fortsette med.

Når jeg ser tilbake på hele perioden, er det flere høydepunkter som skiller seg ut. Å jobbe på sorterings- og taksonomilaben var veldig interessant. Vi behandlet sedimentprøver fra oppdrettsanlegg og lærte å sortere og vurdere organismer for å måle toksisitetsnivået i havbunnen.

Feltarbeidet var også en stor opplevelse. Å bruke en grabb for å ta prøver fra havbunnen, noen ganger så dypt som 700-800 meter, var både utfordrende og spennende. Å sette ut og hente inn strømmålere var spesielt gøy. Vi brukte en ROV (remotely operated vehicle) for å hente opp strømmålerne, noe som var utrolig spennende å se på.

Alt i alt har disse 150 timene hos STIM vært fantastiske. Jeg har fått verdifull erfaring innen både felt- og laboratoriearbeid, og jeg ser virkelig frem til å bruke alt jeg har lært i fremtidige jobber. Dette oppholdet har bekreftet at dette er det jeg vil jobbe med, og jeg håper å få flere sjanser til å jobbe med lignende oppgaver i arbeidslivet.

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *