Blogginnlegg (1/4): Tanker om praksis hos Naturvernforbundet


Hei og velkommen til mitt første blogginnlegg!
Jeg skal med glede ta dere med på min reise som praksiselev hos Naturvernforbundet Hordaland gjennom denne våren.

Mitt navn er Kristine Michaelsen, jeg er 23 år og har vokst opp i Asker.

Akkurat nå går jeg siste semester på bachelor i biologi og prøver i kaos med regning av karaktersnitt og titting på masterprogrammer og tenke tilbake på hva som førte til dette valget. Det kan nemlig være fort gjort å glemme når man sitter å pugger ulike enzymer og har fag man frustrerer seg litt ekstra over.

Men som en person som drives av aha-opplevelser, har denne bacheloren vært midt i blinken for meg. Det er noe med det å plutselig skjønne i detalj hvorfor planter er grønne, og energisk kunne videreformidle dødsspennende fenomener man har lært i løpet av dagen til kjæreste, venner og familie (som kanskje riktignok ikke synes at det er like «mind-blowing»). Helt siden jeg var liten, har jeg alltid vært en nysgjerrig person. Jeg måtte finne ut hvorfor alt er som det er, og hvordan det har blitt sånn. Naturen var det som fascinerte meg aller mest, og av den grunn overrasker det kanskje ikke at det var i naturfagstimene jeg trivdes aller best i.

Ettersom kunnskapen om naturen økte, forsto jeg også viktigheten med å ta vare på den. Når fokuset på menneskeskapte klimaendringer begynte å svulme opp, skjønte jeg fort at jeg ville hjelpe til alt jeg kunne for å holde klima i sjakk og passe på naturen. Jeg ville tenke bærekraft, komme opp med smarte løsninger, engasjere, ta vare på og utfordre.

Summen av alt dette gjør at jeg dermed tror jeg har havnet på helt riktig plass, nemlig hos Naturvernforbundet.
Jeg har fra før av vært så heldig å få et lite innblikk i hva slags type arbeid Naturvernforbundet holder på med fra sommeren 2023. Som leirleder på Passion for Ocean sommerleir, fikk jeg være med på prosjektet «marin forsøpling» med Ingvild fra Naturvernforbundet.

Jeg gleder meg dermed til å få dypere innsikt i flere av Naturvernforbundet sine prosjekter, og hvordan de jobber aktivt for å ta vare på vår vakre natur, samt få innblikk i hvordan arbeidsdagene hos en miljøorganisasjon er.

Uansett hvordan praksisdagene mine ender opp med å bli, tror jeg at jeg vil få en fantastisk erfaring og lære utrolig masse. Jeg tror at læringskurven ofte er brattere når man får anvendt teori i praksis, og at man ser kunnskapen i et nytt lys. Personlig merker jeg at jeg lærer mye lettere og får en dypere forståelse for stoffet ved læring i aktivitet. Gjennom læring i aktivitet må du ofte reflektere over det du har lært, og man finner fortere ut hva man egentlig sliter med å forstå. Man blir utfordret på en utrolig god måte, og jo fortere man blir vandt med denne læremåten – jo bedre.

Kort oppsummert, tror jeg dette blir et veldig lærerikt og morsomt semester og jeg gleder meg til å dele mine erfaringer.

Takk for at du følger med på min reise<3

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *