Blogginnlegg (4/4) – 150 timer i praksis 1


Hei og velkommen til det siste blogginnlegget fra praksisoppholdet hos NIVA! Nå har jeg jobbet 150 timer og siden sist har vi gjort litt lab- og kontorarbeid. Jeg har blandet kjemikalier som lugol, zinkacetat og svovlsyre. Disse fylte jeg senere i små flasker som skulle brukes til å preppe utstyrspakker. Utstyrspakkene blir sendt ut til ulike bedrifter/oppdrettsanlegg på bestilling slik at de selv kan ta prøver og sende tilbake til NIVA for undersøkelse. Jeg har også jobbet en del med excel-arket som jeg tidligere hadde jobbet med.

 

Etter 150 timer i praksis hos NIVA, sitter jeg igjen med ny kunnskap og motivasjon for å jobbe med noe innenfor akvakultur eller det marine i fremtiden. Før jeg startet praksisoppholdet visste jeg ikke helt hva jeg gikk til eller hva praksis hos NIVA ville innebære, men var klar for å lære. NIVA sitt kontor i Bergen jobber mye innenfor akvakultur, og dermed også miljøundersøkelser, rådgiving, forskning og mye samarbeid med oppdrettsanlegg. Alt dette hørtes veldig interessant ut, og praksisen svarte virkelig til forventingene mine. Vi fikk være med på alt fra miljøundersøkelser ved oppdrettsanlegg, RAS-lab og Tromsø-tur, til skrivebordsarbeid, forberedelser av prøvematerialet og sette sammen av utstyrspakker. Å få muligheten til å gjøre så mye forskjellig var virkelig lærerikt. Vi fikk alltid god informasjon og opplæring i hva vi gjorde og hvorfor vi gjorde ting slik at vi kunne gjøre det alene senere. Å få ansvar for å gjennomføre noe helt alene (spesielt når man vet det er viktig arbeid som skal brukes til noe senere) kan virke skremmende, men det har fått meg til å prestere bedre og mer nøyaktig. Dette er en viktig egenskap jeg vil fortsette å ta med meg videre.

Etter min tid hos NIVA har jeg blitt mer motivert til å fullføre studiene slik at jeg kan starte i gang med arbeidslivet. Praksisen har visst at det finnes spontanitet i arbeidshverdagen og at man ikke er låst til en jobb resten av livet. Praksisoppholdet hos NIVA har krevd at jeg har vært fleksibel, men også at jeg har tatt ansvar for egen jobbing. Jeg har lært å måtte ta initiativ og tilpasse meg ulike typer arbeidsoppgaver. Ingen dager har vært helt like, men det har vært viktig å være frempå ettersom mange av oppgavene vi har gjort har kommet på bestilling utenfra NIVA. En jobb hos NIVA i fremtiden hadde passet meg veldig godt, og jeg håper jeg kan jobbe med noe likt når jeg er ferdig som student!

Hvis du går biologi og har mulighet til å søke emnet BIO298, bør du ikke gå glipp av dette! Håper disse blogginnleggene har gitt deg et lite innsyn i mitt praksisopphold hos NIVA og har du muligheten – søk NIVA 😊


Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

One thought on “Blogginnlegg (4/4) – 150 timer i praksis