Blogginnlegg (2/4) NORCE: Første 50 timene


Hei på deg igjen!

Da har jeg jobbet meg gjennom 50 timer hos NORCE – LFI og skal oppsummere litt av hva jeg har gjort og hvordan hverdagene på arbeidsplassen ser ut.

NORCE – LFI kontoret ligger midt i Bergen sentrum i samme bygg som statens vegvesen. Her er det for det meste vi praksis studenter sitter sammen med andre ansatte. Jeg tilbringer for det meste tirsdager og onsdager på kontoret hvor lengden på arbeidsdagen varierer basert på hvor lenge jeg vil sitte der. Utover arbeidsdagene har jeg også møtt på en hårete venn som kommer innom og hilser og koser med alle sammen. Messi er kontorhunden på det ene bildet og hennes beste kvalitet er å tigge etter mat og oppmuntre folk på kontoret. Hennes verste kvalitet er derimot å snuse etter mat på laben.

Jeg har siden februar jobbet med data over smoltvandring. Dette prosjektet innebar å sortere og sammenlikne vandringstider og lengdefordeling på smolt. Dette er det vi bruker tiden på når vi ikke gjør lab eller annet feltarbeid. Videre har jeg fått prøve meg på litt prøvetaking av DNA til smolt og dokumentert lengde, vekt og alder på dem.

I mars fikk jeg også delta på en den spennende LFI dagen hvor ulike fagfolk presenterte prosjekter knyttet til ferskvannsmiljø.

Ellers har det ikke skjedd så mye annet spennende for meg, men jeg vet også at det kommer mer feltarbeid nå utover våren og mot sommeren. Videre nå skal jeg være med ut og se etter rømt regnbueørret i noen lokale elver og kanskje det blir noe merking av smolt i Aurland. Da sier vi det sånn nå også får dere høre fra meg i neste blogginnlegg etter jeg har jobbet i 100 timer totalt.

Snakes!!

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *