50 timer hos Naturvernforbundet! Andre blogginnlegg (2/4)


Hei og velkommen tilbake til blogginnlegg nr. 2 fra praksis hos Naturvernforbundet!

Nå har jeg jobbet over 50 timer og vil gjerne fortelle dere kort om hva jeg har gjort. Så langt har jeg fått et godt inntrykk av arbeidsplassen! Jeg har tilbringt mye tid på kontoret på bryggen, og syns det er en veldig sjarmerende og koselig plass. Annerledes og mye mer hjemmekoselig enn det jeg ser for meg når jeg tenker på et kontor 😀 Jeg har samarbeidet mye med den andre praksisstudenten Agnes, og trives godt med det. Vi har hovedsaklig jobbet med to ulike hovedprosjekter; Bevaring gjennom skjøtsel og Plastjakten. 

Bilde fra Vårryddedagen i Mars! Vi var heldige og fikk et kort møte med øy-reven som bor der 🙂

I prosjekt plastjakten har jeg blant annet vært med på å skrive en popvitenskapelig artikkel om plastposer vs. handlenett. Denne ble publisert på Naturvernforbundet Hordaland sine sider. Når jeg skrev artikkelen måtte jeg sette meg inn i ganske omfattende og lange rapporter, så jeg fikk god øving i å finne og luke ut den viktigste og mest relevante informasjonen! Det å skrive poplitterært er også nytt for meg, og det har vært interessant å lære seg å skrive på en litt annerledes måte. Ellers har jeg også vært med på den store Vårryddedagen! Da var vi en god gjeng som dro ut på øyer rundt Bergen og ryddet det vi fant langs kysten. Etter det grillet vi lunsj i sola 😀 

Planen videre i prosjekt plastjakten er å delta på flere ryddeaksjoner i byfjellene! Det har også vært snakk om å starte en podcast, der jeg kanskje skal få være med å hjelpe. Det kan bli gøy🙂

I prosjektet bevaring gjennom skjøtsel har jeg også vært med på å skrive en popvitenskapelig artikkel om kystfuruskog. Planen er at den skal publiseres på nettsiden og i Naturvernforbundet Hordaland sitt blad 🙂 Jeg har også vært på et møte der vi snakket om parsellhagen! Parsellhagen er en liten hage som drives av frivillige, der man kan plante det man ønsker! På møtet fikk vi noen frø som vi har plantet og vi skal etterhvert dra ut til parsellhagen og plante dem der 🙂 Ellers er planen videre å arrangere diverse ryddeaksjoner i byfjellene gjennom befaring og skjøtsel av hemlokk. Hemlokk er en fremmedart som tar over og ødelegger for artsmangfoldet dersom den ikke begrenses. Jeg og Agnes skal også få arrangere vår egen ryddeaksjon på Fløien i Juni, det blir spennende 🙂

 

Under One Ocean Week i Bergen i April var jeg også med på en liten aksjon mot prosjekt KILDN der vi delte ut flyers.

Jeg trives i praksis så langt og har fått et lite innblikk i hvordan arbeidshverdagen som biolog i en organisasjon kan være. Gleder meg til fortsettelsen og håper på nye og nyttige erfaringer! 

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *