Mine 50 første timer hos NORCE 2/4


Hei og velkommen tilbake til mitt andre blogginnlegg. Nå har jeg hatt litt over 50 timer i praksis på avdeling LFI (Laboratorium for ferskvannsøkologi og innlandsfiske) hos NORCE. Jeg har fått være med på mye forskjellig og fått et godt innblikk i hva de driver med på LFI. Det første møtet startet med en omvisning av bygget og en runde på kontoret hvor vi fikk hilse på alle som jobbet der. Vi ble tatt godt imot og alle har vært så flinke til å inkludere oss.

Helt i starten fikk jeg være med Vegard som ser på kostholdet til oteren. Jobben min der forgikk på laben hvor jeg vasket og tørket avføring fra oter.

Slik ser prøvene ut før, etter og mens de vaskes og tørkes.

Jeg har også fått være med Lotte ut i båt litt utenfor Bergen i Sørfjorden hvor vi lastet opp data som viser hvor Pigghåen svømmer i fjorden. Det var så fint å få være med ut i båt og komme seg litt ut i naturen. Jeg trives så godt ute og ekstra gøy er det om jeg får være ute på sjøen.

Her er vi ute på fjorden og laster opp data fra receivere.

Forrige uke var jeg så heldig å få være med Ulrich og Espen til Forsand for å være med på et prosjekt de holder på med der. De har vært med å restaurere en elv som renner der hvor oppgaven vår denne gangen var å plante trær langs elvebredden. Vi hadde 1400 trær som ble plantet langs elvebredden. Dette var utrolig læringsrikt og jeg fikk lære mye nytt om hvordan elverestaurering fungerer og hva som er viktig å tenke på.

Bilder fra felt I Forsand hvor vi plantet 1400 trær i strålende sol.

Her er fra når jeg fikk være med å filtrere vannprøver fra oppdrettsanlegg.

Dette er litt av det jeg har fått være med på i løpet av disse 50 timene. Nå ser jeg fram til å lære enda mer om hvordan det er å jobbe hos LFI og tillære meg enda mer kunnskap. Inntrykket mitt av LFI så langt er at det er en utrolig inkluderende arbeidsplass med mange kunnskapsrike mennesker som er villig til å lære bort det de kan. Nå gleder jeg meg til resten av tiden min hos LFI.

Vi sees snart igjen!

Mathilde


About Mathilde Oddekalv

Hei, jeg heter Mathilde og går mitt siste år på min bachelor i biologi her på Universitetet i Bergen. Jeg har en stor lidenskap for natur og miljø og ønsker å bidra til å finne måter å bevare natur og miljø best mulig.

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *