Første blogginnlegg (1/4) – Naturvernforbundet Hordaland


Hei og velkommen til mitt første blogginnlegg som praksisstudent hos Naturvernforbundet Hordaland! 

Jeg heter Nina og er 25 år gammel fra Kristiansand 🙂 Jeg bor med min samboer midt i Bergen sentrum, og går nå nå mitt fjerde semester på en bachelorgrad i biologi på UiB. I forbindelse med faget BIO298 – Yrkespraksis i biologi skal jeg til sammen skrive og legge ut fire blogginnlegg hvor jeg forteller om mine erfaringer, arbeidsoppgaver og refleksjoner underveis i de 150 timene jeg skal tilbringe i praksis hos Naturvernforbundet Hordaland. 

Jeg har alltid vært en ubesluttsom sjel, og etter videregående hadde jeg ingen anelse om hva jeg skulle finne på. Det eneste jeg var sikker på var at jeg likte faget biologi, så da tok jeg et årsstudium i biologi på UiA. Det ble med det, men noen jobber, studier og timer med grubling senere har jeg falt tilbake til biologien og innsett at det er her jeg skal være 😀 De siste semestrene har jeg også valgt å engasjere meg i diverse studentorganisasjoner, som Biologisk fagutvalg (BFU) og Studentradioen i Bergen, noe jeg trives godt med! 

Jeg syns biologi er veldig spennende; biologi er jo alt vi er og ser rundt oss! Jeg har alltid vært glad i dyr og planter, og syns det er interessant å lære om sammenhengen og samspillet mellom dem og deres miljø. Ikke minst syns jeg det er noe som er viktig å ha kunnskap om og respekt for, spesielt nå for tiden. 

Jeg tror at den beste måten å faktisk lære biologi på er å komme seg ut i arbeidslivet så fort som mulig. Det å få se hvordan det vi leser om i pensumboken faktisk fungerer og brukes i virkeligheten, gir en forståelse og kunnskap man ikke kan få på forelesning. Jeg har aldri selv hatt en klar visjon om hva jeg skal jobbe med som ferdig utdannet biolog, og har lenge vært nysgjerrig på hva man faktisk kan bruke utdanning til. Biologi er så bredt, og jeg håper at jeg i løpet av denne praksisperioden kan få et innblikk i hvordan det *kan* være å jobbe som biolog. Naturvern og organisasjonsarbeid er noe jeg har tenkt på før som mulige arbeidsområder, så det skal bli spennende å utfordre seg selv og få en litt mer variert hverdag! Jeg håper også at jeg kan ta med meg erfaringer rundt andre nyttige ting innenfor organisasjonsarbeid! 

Neste blogginnlegg kommer når jeg har jobbet ca. 50 timer. Jeg gleder meg til å begynne!

 

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *