Siste oppdatering fra Naturvernforbundet 1


Heia,

Da var jeg ferdig med mine 150 timer hos Naturvernforbundet Hordaland. Det har vært et innholdsrikt semester med aktiviteter både på dagtid, på kveldstid og i helger.

 

Underveis fant jeg ut at mine artskunnskaper var ganske begrenset, så læringskurven ble bratt. Mer nøkling og artskunnskap hadde vært kjekt å ha i løpet av bacheloren, men vi gikk også glipp av en del i forbindelse med feltukene våre som gikk ut på grunn av pandemien. Men samtidig som jeg ikke hadde så mye kunnskap fra før på enkelte områder ble jeg følgelig god til å finne informasjon på egenhånd. Når jeg lagte brosjyren min og hvordan man skiller de fremmede bartrærne buskfuru, bergfuru og vrifuru fra vanlig norsk furu, sendte jeg mail til ansatte i arboreet for å høre om de hadde noen gode tips i arbeidet mitt. Jeg fikk også erfaring i å bruke ulike utenlandske nettsider og sortere ut informasjon som var troverdig og riktig. Dette er noen av ferdighetene jeg tar med meg videre.

 

Noe av det som jeg likte best i praksis var når vi var på dugnader eller kurs og jeg fikk biologirelaterte spørsmål, og fikk mulighet til å formidle fagkunnskap. Det var utrolig kjekt å snakke med nysgjerrige folk som stiller spørsmål og er interesserte i biologi. Dette var alt fra spørsmål om ‘hvorfor restaurerer vi egentlig kystlynghei’ og ‘hvorfor lagres det så mye karbon i myr’, til ‘hvorfor er det dårlig for naturen å spre fremmede arter’.

 

Det å få en blanding av jobb ute i både dårlig og bra vær og jobbe inne har også vært veldig kjekt, og er virkelig noe jeg vil ha mulighet til når jeg skal ut i arbeidslivet.

 

Oppsummert har praksisen min hos Naturvernforbundet gitt meg et veldig godt innblikk i organisasjonsarbeid, som egentlig ikke er noe jeg tenkte jeg kunne jobbe med før jeg begynte. Men nå ser jeg for meg at jeg virkelig kunne trives med denne typen arbeid. Samtidig er det utrolig mange forskjellige typer jobber man kan ende opp med som biolog som jeg også har fått en innblikk i via de andre som har vært i praksis. Heldigvis trenger jeg ikke bestemme meg helt enda for hva drømmejobben er da planen til høsten er å begynne på master. Uansett har dette faget gjort meg mer oppmerksom på hva jeg ønsker å gjøre i en jobb i fremtiden, og hvilke ferdigheter jeg bør tilegne meg for å jobbe med det jeg ønsker.

 

Det var mitt siste blogginnlegg, håper det har vært kjekt å følge med på hva jeg har drevet med. Nå følger sommer og sommerjobb i NINA sitt ANO-prosjekt! Med hovedsaklig feltarbeid!

 

Bilde 1: Pyromanen Ragnhild på den første restaureringsdugnaden på Rapeneset i februar.

 

Takk for meg!


Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

One thought on “Siste oppdatering fra Naturvernforbundet

  • Jeanette Tennebekk

    Hei Ragnhild!

    Så kjekt å lese innleggene dine, og fint å se at du har hatt en god opplevelse som praktikant hos oss. Det var veldig kjekt å ha deg som praktikant, Ragnhild. Du er faglig sterk, tar lett til deg kunnskap, veldig hyggelig og jeg tror du kommer til å klare deg godt i arbeidslivet. Vi kan trygt anbefale deg til fremtidige arbeidsgivere. Hilsen Jeanette Tennebekk (prosjektansvarlig Naturvernforbundet Hordaland).