Sidersmaking


Har hamna ilag med ein gjeng kjemikera, biologar, og sommerlierar. Her ser ein godt korleis biologien til eplene, og kjemien under prosessering påverkar sluttproduktet, og «kunde-opplevelsen». Me har testa sommelierane med ulike smakar som me har fått frå eit smaks-kit, ofte brukt blant sommelierar i samanheng med vin og whisky. Ser kittet på bilete under.

Ingunn (Biologen) har først foredrag om kva som forutsakar feilsmakakane, eksempelvis luft-eksponering i fermenteringsprosessen gir eddiksmak, villgjær og lite hygiene kan gi aceton-lukt. Dei får kjenne på smakane først, også blir det blind-test. Det er ikkje så enkelt å kjenne ein sider har meir smørsmak, eller at ein anna har mindre smak av lees/død gjær. Blir derfor eindel øving for sidersmaking-panelet og vinglass….                                                                                                                                                                                                                                                                                   «Kva smaker/lukter sider 156?»

 

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *