Bier og boller, epler og pærer


Hallo! Jeg er ei dame fra norvestlandet, født og oppvokst mellom fjord of fjell. Mine 37 år på denne planeten har vært fylt med mange sterke opplevelser med natur og dyreliv, noe som har ført meg dit jeg er i dag. Tidligere har jeg studert husdyrfag på høyskolen i Steinkjer, hvor min interesse for zoologi tok fart for fullt! Deretter tok jeg utdanning som dyrepleier, men drømmen om å bli biolog var fortsatt sterk. Nå er jeg biologistudent på fjerde året og endelig har jeg en master innen rekkevidde! Jeg skal jobbe med pollinatorer i urbane strøk og skal traske rundt i Bergen og omegn halve sommeren. Det blir altså mye praksis fremover, inkludert opplevelsene jeg skal skrive om i de neste bloggene mine. Jeg var nemlig så heldig å få praksisarbeid hos NINA og jobbe med min store lidenskap, insekter! Jeg håper herved at jeg kan inspirere flere til å bli betatt av disse (vid)underlige skapningene.

 

 

Jeg ble frelst allerede som lita jente på pappas bondegård – da jeg oppdaga maur på trappa, fluer i vinduskarmen, gresshopper på surgress, humler på rødkløver, saksedyr på husveggen, larver fra tråder i trærne, løpebiller i hagen, vepsebol på loftet og veps på solsenga.. minnene er mange. Jeg gleder meg til å skape flere gode minner i biologipraksis hos NINA. Vi skal snart ut i felt og har fått en innføring i hva vi kan vente oss. Først skal jeg til Lofthus i vakre Hardanger, så til Svelvik ved Drammen. Vi skal se på bier i eple og pære produksjon, bla. ved hjelp av fangstfeller. Vi er et stort team og det har vært mye logistikk rundt fylling av arbeidsplasser, samt noe fråtsing av smultringer og sjokoladeboller <3

Jeg tenker at læring ved aktivitet er både nyttig og spennende. Jeg tror også det er nyttig for framtidige arbeidsgivere å ha ansatte med praktisk bakgrunn. Arbeidsgiver får da en arbeidstaker som vet mer om hva de kan forvente og overgangen mellom skole og arbeidsplass blir gjerne litt lettere for alle parter. Arbeidslivet føles litt abstrakt når jeg bare ser det fra skolebenken. Men, nå blir det andre boller!! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.