Takk for meg NIBIO!


Hei og velkommen til mitt fjerde og siste blogginnlegg! Jeg har nå hatt 150t hos min arbeidsgiver NIBIO. Det har vært 4 fantastiske uker, og det er nå vemodig at dette eventyret nå er over.

Før arbeidspraksisen hadde jeg forventninger, antagelser som belaget seg på at jeg ikke visste noe som helst om NIBIO. Jeg hadde noe forkunnskap om insekter, men lite interesse. Insekter har for meg vært noe lite, med vinger, noen kan stikke, så best å holde seg unna. Det har for meg vært vanskelig å forstå interessen ovenfor disse små krypene.

Etter denne praksisen føler jeg meg heldig. Jeg fikk audiens hos NIBIO. Jeg fikk jobbe med en helt utrolig gjeng, i et helt utrolig fagmiljø som jeg gjerne skulle vært en del av.

Jeg har igjennom denne praksisen tilegnet meg splitter ny kunnskap, anvendt gammel, resirkulert problemstillinger og tanker, og har fått ett helt nytt syn på den entomologiske verden, og deres viktige funksjon i planter og trær. Jeg kan nå både skille mellom skade og nyttedyr i forbindelse med fruktproduksjon, samt hvorfor de klassifiseres som dette, hvilken skade de kan gjøre, og hvordan man skal forvalte dette på best mulig måte med tanke på matsikkerhet.

I løpet av disse ukene har jeg fått ett innblikk i hvordan en slik forskningsinstitusjon jobber, tverrfaglig, med mange prosjekter om gangen. Jeg er svært glad for å ha fått stiftet bekjentskap med arbeidsstaben, helt fantastiske mennesker som engasjerer og motiverer.

Tusen takk for all lærdom NIBIO! Dere skal ikke se bort ifra at dere ser meg igjen en dag.

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *