Slutten på min reise hos NORCE for denne gang


Hei igjen!

 

Da var vi ved denne veis ende etter en smakebit på arbeidslivet som biolog. Ved starten av dette faget hadde jeg et ønske om å utdype min erfaring innenfor hvordan en biolog kan jobbe, og med det også utforske hvorvidt jeg hadde sansen for dette. I mitt første blogginnlegg beskrev jeg hvordan marinbiologi opp gjennom årene har utmerket seg som mitt type felt. Herfra har nysgjerrigheten ekspandert, på om arbeidet som en marinbiolog er noe som passer mine interesser. Det var her praksisperioden skulle komme til hjelp.

 

I løpet av dette semesteret har jeg fått et nytt perspektiv på hverdagen og utplasseringen har inspirert mine tanker rundt arbeidet som en biolog. Først og fremst har jeg lært mye. Ikke bare teoretisk ved god kunnskap på å identifisere fiskearter, men også økt selvstendighet. Noe som er en viktig del av arbeidslivet, er nettopp dette. Her har jeg blitt utfordret til å ta ansvar og ta tak i arbeidsoppgaver på egenhånd. I tillegg har jeg også lært å bruke kunnskap i ny kontekst samt viktigheten ved god kommunikasjon med arbeidsgiver.

 

Arbeidet hos LFI falt i smak og lidenskapen min for biologi har blitt enda forsterket. Forventningene om å få erfare en biologs hverdag ble oppfylt og jeg har fått kjenne på hvordan en biolog kan jobbe. Videre gleder jeg meg nå til å starte på masteren innenfor det feltet jeg nå er sikker på at er et riktig valg. Setter stor pris på min opplevelse hos NORCE LFI og all kunnskap jeg vil få bruk for senere. Til slutt vil jeg takke for meg og med det også anbefale alle studenter om å ta dette faget, uten tvil hatt et innholdsrikt semester! Vi skal ikke se bort i fra at dette ikke er mitt siste stopp hos NORCE.

 

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *