Ferdig i praksis


Etter langt om lenge er vi nå ferdig i praksis! Det fine med et sånt emne er jo at man får prøvd seg på hvordan det er å jobbe med biologi i det virkelige liv, utover hva man har om i forelesninger. Arbeid på lab krever nøyaktighet og at man holder styr på hva man gjør, da alt må gjøres på rett måte og i rett rekkefølge. For å tracke var det for eksempel en god del ting som måtte gjøres klar på forhånd, og ikke alltid lett å huske hvert enkelt steg. Har lært mye om hvordan forskning foregår, bl.a. hvor store mengder med data som må samles inn for å kunne gjøre statistiske analyser. Har også fått innsikt i hvor omstendelig forskning faktisk er: alle faktorer må være kontrollert. Så selv saltvannet vi bruker i eksperimenter lages på laben slik at man unngår risikoen for at endringer i saltvannet man bruker kan påvirke eksperimentet.

Har også blitt meget godt kjent med og vandt til å jobbe med mikroskop. En god del av tiden tilbringes akkurat sånn her:

 

Også får man seg jo selvfølgelig venner i en jobb som det her:

….veldig mange venner:

Jeg er så heldig å ha fått jobb hos Sars så det å ha praksis har utvilsomt vært en veldig god måte å få en fot innenfor arbeidslivet. Da kan jeg knytte kontakter, lære mer og få enda mer erfaring. Videre skal vi bl.a. begynne å analysere dataene, så da vil jeg jo bl.a. kunne lære mer om hvordan disse drugsene faktisk påvirker cionaene.

Med all den kunnskapen jeg nå besitter (og alt jeg kommer til å lære) om disse elegante små dyrene så blir jeg jo utvilsomt midtpunktet på enhver fest, så det er jo også fint.

 

– Amalie

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *